Nieuws

Jacobs Douwe Egberts maakt de Click!

 

De impact die we hebben op het klimaat door middel van ons afvalbeheer gaat ons allemaal aan. Daarom kunnen medewerkers van Jacobs Douwe Egberts zich sinds kort aansluiten bij een onlangs opgerichte community van Clickers.

 

Een tool om de klimaatvisie te ondersteunen

Jacobs Douwe Egberts heeft een duidelijke klimaatvisie die berust op drie pijlers. Een van die pijlers is het beperken van de klimaatimpact. En daar hoort ook doeltreffend afvalbeheer bij.

Elke actie telt, en daarom heeft het bedrijf besloten om ook lokaal te handelen en een community op te richten zodat iedereen samen de Click kan maken.

De uitdaging is simpel: het bedrijf wil met alle medewerkers binnen een bepaalde periode 5000 Clicks verzamelen. Daarmee willen ze een gedragsverandering teweegbrengen en zo zwerfvuil bestrijden. Dankzij de Click worden mensen beloond die verpakkingen van ‘on-the-go’-consumptie of opgeraapt zwerfvuil in de juiste vuilnisbak gooien.

Wat staat er op het spel? Een uitgebreid gezond ontbijt met alle medewerkers als beloning.

Het personeel werd opgeroepen om tijdens hun lunchpauze de app van de Click te downloaden en lid te worden van de JDE-community. Iedereen is gemotiveerd en klaar om de uitdaging aan te gaan!

 

De Click, een beloningsmechanisme met succes!

De Click werd in de zomer van 2021 gelanceerd in Antwerpen en De Haan. Sindsdien kun je overal in België ‘clicken’. Verschillende steden en gemeenten sloten zich aan, en ook op evenementen (Eneco Clean Beach Cup, festivals, de wereldkampioenschappen wielrennen) en in community’s van verschillende bedrijven zijn er ‘Clickers’ te vinden.

Sinds de lancering in de zomer van 2021 heeft de Click er meer dan 40.000 gebruikers bij gekregen en werd er niet minder dan 230.000 keer geclickt. Dat zijn dus evenveel stukken afval die niet op onze straten of in de openbare ruimte terecht zijn gekomen. In de deelnemende steden en gemeenten hebben afval, verpakkingen, blikjes of sigarettenpeuken elk hun eigen logistieke keten. Het PMD wordt er voorgesorteerd en volgt nadien dezelfde gebruikelijke stroom als de blauwe zak. Uiteindelijk wordt het gerecycleerd. Dankzij die voorsortering kunnen we ongeveer 20% van het PMD recupereren.

Met de Click, een eenvoudige en doeltreffende aanpak, gaan we volop voor meer openbare netheid en gaan we de strijd aan tegen zwerfvuil.

Als je de app downloadt en je aansluit bij alle Clickers, neem je de juiste houding aan ten opzichte van afval en zal je daarvoor beloond worden. Je hoeft alleen het stuk afval te verzamelen – van jezelf als je onderweg iets gegeten of gedronken hebt of een stuk zwerfvuil –, het via de app te scannen of te fotograferen en het in de juiste vuilnisbak te gooien.

www.the-click.be