Directie
kantoor

Werken bij Fost Plus, dat is werken aan een duurzamere toekomst. Een team van enthousiaste en gedreven collega’s bouwt elke dag aan een circulaire economie en een mooiere samenleving. 

Wie zijn wij? 

De naam Fost Plus doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar toch vind je ons in elke Belgische keuken, op straat, op het werk of in de sportclub. We zijn waarschijnlijk het meest bekend door de blauwe PMD-zak. Maar we doen veel meer dan dat. We zijn al bijna dertig jaar de drijvende kracht achter de circulaire economie in België. 

Met resultaat. Want de Belgen zijn echte sorteerkampioenen. Toch is ons werk nog lang niet af. Want om een betere leefwereld te creëren, moeten we de materialen- en grondstoffenketen volledig sluiten. Daarom zetten we samen met onze partners innovatieprojecten op, waarbij we de mogelijkheden van nieuwe technologieën zoals artificiële intelligentie  en robotisering onderzoeken. We volgen markttrends nauwgezet op en spelen er op in met digitale oplossingen. En we kijken hoe we processen kunnen optimaliseren met real-time data.

Een can do-mentaliteit   

De circulaire economie evolueert razendsnel. Nieuwe technologieën, nieuwe materialen (of een nieuwe toepassing ervan), nieuwe manieren om verpakkingen te (her)denken: in uiteenlopende projecten krijgen creatieve ideeën alle ruimte. Elk departement, elke collega draagt bij. Jobcrafting zit daarom in ons DNA, zodat onze job mee kan evolueren. Een uitgebreid opleidingsaanbod op elk niveau van de organisatie biedt daarbij een stevig veiligheidsnet.  

Een betere wereld bouwen, doen we ook voor elkaar. Door het vertrouwen van een flexibel werkschema, door open deuren te stimuleren en door aandacht te besteden aan het fysieke en mentale welzijn van elke collega. We kunnen immers alleen maar topprestaties leveren wanneer we in topvorm zijn.    

Onze kernwaarden maken duidelijk waar we als organisatie voor staan. Zo gaan we Open het gesprek aan met onze partners, met de burger, met wetenschappers en experten maar ook met elkaar. Alleen zo komen we tot de beste oplossingen. We staan op Open voor verandering en nieuwe ideeën. Dat is nodig, wanneer je als organisatie Dynamisch wil inspelen op trends, technologische evoluties en vragen uit de markt. Voor de antwoorden werken we Efficiënt samen. We zetten Efficiënte processen op met oog voor mens, milieu en maatschappij.  

Values update

Een betere wereld begint bij jezelf 

Investeer in jezelf

De wereld verandert en jij ook. Daarom voorzien we opleidingen, coachingtrajecten en de mogelijkheid om jezelf opnieuw uit te vinden. Wij geven je de vrijheid om je eigen pad te volgen. Interne mobiliteit wordt uiteraard aangemoedigd. 
 

Wees jezelf

Fost Plus viert zijn 30e verjaardag in 2024 en het is niet voor niets dat 38% van de collega’s een anciënniteit heeft van 10 jaar. We stimuleren een open sfeer, gebaseerd op authenticiteit en wederzijds vertrouwen. We zijn er trots op dat ons team jaar na jaar groeit en nieuw talent verwelkomt.
 

Plaats voor diversiteit

Werken bij Fost Plus betekent werken in een organisatie die professionalisme en menselijkheid combineert. We selecteren kandidaten op basis van hun talent en persoonlijkheid, ongeacht hun leeftijd, geslacht, herkomst, overtuiging, handicap of geaardheid. We streven ernaar om onze selectieprocedure daarom zo transparant en objectief mogelijk te maken, bijvoorbeeld:

  • We hebben bijzondere aandacht voor kandidaten die een redelijke aanpassing nodig hebben.
  •  We geven elke kandidaat feedback, ook wanneer je niet geselecteerd bent. 

Wist je dat…onze collega’s Fost Plus hebben verkozen tot een Great Place to Work?

De Great Place To Work-certificering bewijst dat onze organisatie een fijne plaats is om te werken. Het is een betrouwbaar inzicht in wat er op de werkplek leeft. Voor het derde jaar op rij behalen we fantastische resulaten, die de werkervaring bij Fost Plus weerspiegelen. 

GPTW_Final

Vacatures

Jouw talent en de circulaire economie, de perfecte match!

Klaar om samen met ons mee te werken aan een duurzamere toekomst? Dan hebben we goed nieuws voor jou. De circulaire economie groeit snel, en we zijn altijd op zoek naar nieuw talent om ons team te versterken. Er komen elke dag nieuwe mogelijkheden om verpakkingen en materialen een nieuw leven te geven, dus je vindt bij ons zeker en vast de uitdaging die je zoekt. Eén ding is zeker: je zal je geen moment vervelen!

Houd deze pagina en ons LinkedIn-kanaal zeker in de gaten, want we blijven ons team verder uitbreiden!