Directie
kantoor

Werken bij Fost Plus, dat is werken aan een duurzamere toekomst. Een team van enthousiaste en gedreven collega’s bouwt elke dag aan een circulaire economie en een mooiere samenleving. 

Wie zijn wij? 

De naam Fost Plus doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar toch vind je ons in elk Belgisch huishouden, op straat, op het werk of in de sportclub. We zijn waarschijnlijk het meest bekend door de blauwe PMD-zak. Maar achter de schermen doen we veel meer dan dat. We zijn al bijna dertig jaar de drijvende kracht achter de circulaire economie in België. 

Met resultaat. Want de Belgen zijn echte sorteerkampioenen. In 2022 recycleerden we al meer dan 95% van alle verpakkingen die op de Belgische markt kwamen. Toch is ons werk nog lang niet af. Want het is onze missie om de materialen- en grondstoffenketen volledig te sluiten, en zo bij te dragen aan een betere leefwereld. Daarom zetten we samen met onze partners innovatieprojecten op, waarbij we de mogelijkheden van nieuwe technologieën zoals artificiële intelligentie en robotisering onderzoeken. We volgen markttrends nauwgezet op en spelen er op in met digitale oplossingen. En we kijken hoe we processen kunnen optimaliseren met real-time data.

Een can do-mentaliteit   

De circulaire economie evolueert razendsnel. Nieuwe technologieën, nieuwe materialen (of een nieuwe toepassing ervan), nieuwe manieren om verpakkingen te (her)denken: in uiteenlopende projecten krijgen creatieve ideeën alle ruimte. Elk departement, elke collega draagt bij. Jobcrafting zit daarom in ons DNA, zodat onze job mee kan evolueren. Een uitgebreid opleidingsaanbod op elk niveau van de organisatie biedt daarbij een stevig veiligheidsnet.  

Een betere wereld bouwen, doen we ook voor elkaar. Door het vertrouwen van een flexibel werkschema, door open deuren te stimuleren en door aandacht te besteden aan het fysieke en mentale welzijn van elke collega. We kunnen immers alleen maar topprestaties leveren wanneer we in topvorm zijn.    

Waarden

Een betere wereld begint bij jezelf 

Investeer in jezelf 

De wereld verandert en jij ook. Daarom voorzien we opleidingen, coachingtrajecten en de mogelijkheid om jezelf opnieuw uit te vinden. Wij geven je de vrijheid om je eigen pad te volgen. Interne mobiliteit wordt uiteraard aangemoedigd. 

Wees jezelf 

Fost Plus viert zijn 30e verjaardag in 2024 en het is niet voor niets dat 38% van de collega’s een anciënniteit heeft van 10 jaar. We stimuleren een open sfeer, gebaseerd op authenticiteit en wederzijds vertrouwen. We zijn er trots op dat ons team jaar na jaar groeit en nieuw talent verwelkomt.

Plaats voor diversiteit

Werken bij Fost Plus betekent werken in een organisatie die professionalisme en menselijkheid combineert. We selecteren kandidaten op basis van hun talent en persoonlijkheid, ongeacht hun leeftijd, geslacht, herkomst, overtuiging, handicap of geaardheid. We streven ernaar om onze selectieprocedure daarom zo transparant en objectief mogelijk te maken, bijvoorbeeld:

  • We hebben bijzondere aandacht voor kandidaten die een redelijke aanpassing nodig hebben.
  •  We geven elke kandidaat feedback, ook wanneer je niet geselecteerd bent. 

Wist je dat…onze collega’s Fost Plus hebben verkozen tot een Great Place to Work?

De Great Place To Work-certificering bewijst dat onze organisatie een fijne plaats is om te werken. Het is een betrouwbaar inzicht in wat er op de werkplek leeft. Voor het derde jaar op rij behalen we fantastische resulaten, die de werkervaring bij Fost Plus weerspiegelen. 

GPTW_Final