Fost Plus werkt samen met gespecialiseerde bedrijven voor het inzamelen, sorteren en recycleren van verpakkingsafval. Alle bedrijven kunnen zich inschrijven op onze offerteaanvragen. De verschillende offertes worden geëvalueerd door Fost Plus en haar partners. De uiteindelijke keuze wordt gemaakt op basis van objectieve criteria.

Mee werken aan de circulaire economie?

Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om ook met jouw bedrijf mee te werken aan een lokale, circulaire economie voor huishoudelijke verpakkingen.

Samenwerken met Fost Plus

Welke bedrijven zoeken we?

We zijn op zoek naar gespecialiseerde bedrijven en partners voor de hele keten, van de inzameling bij de burger thuis tot de finale recyclage.


INZAMELING. De afvalintercommunales zijn wettelijk bevoegd voor de inzameling van huishoudelijk verpakkingsafval op hun grondgebied. Wanneer ze die inzameling niet zelf uitvoeren, wijzen ze in samenwerking met Fost Plus specifieke opdrachten toe aan private partners.


SORTEREN. Vijf gespecialiseerde sorteercentra sorteren het ingezamelde huishoudelijk verpakkingsafval verder uit in homogene stromen, klaar voor een duurzame recyclage. Momenteel zoeken wij hier niet actief naar nieuwe partners.


RECYCLAGE. Gespecialiseerde recyclagebedrijven verwerken de ingezamelde materialen tot nieuwe grondstoffen voor de circulaire economie. De offerteaanvragen verlopen via Fost Plus (of via de afvalintercommunale voor papier-karton) en worden meestal uitgeschreven voor één specifiek type materiaal. De contracttermijn verschilt van contract tot contract.


LOGISTIEK. We zijn samen met onze partners ook steeds op zoek naar bedrijven die oplossingen kunnen bieden voor transport, logistiek en opslag van ingezamelde, gesorteerde en gerecycleerde verpakkingsmaterialen.


Hoe verloopt de procedure?
 

  • Contacteer ons via recycling@fostplus.be en vermeld in welke materialen en activiteiten je geïnteresseerd bent of registreer je zelf via deze registratietool.
  • Je ontvangt een log-in en paswoord voor het offerteportaal waar alle offertes gepubliceerd worden. 
  • Nieuwe offerteaanvragen krijg je meteen in je mailbox.
  • Je dient je offertes digitaal in via het offerteportaal.

Lopende offerteaanvragen

 

  • Fost Plus organiseert momenteel een oproep voor de verwerving en de effectieve recyclage van huishoudelijke verpakkingen uit PP en HDPE. Bedoeling is om een samenwerkingsverband af te sluiten met een recyclagebedrijf dat een efficiënte en kwaliteitsvolle recyclage in België garandeert.

    Interesse?

Vraag dan het oproepingsdocument via mail aan via recycling@fostplus.be. Enkel kandidaten die dit document via deze weg aangevraagd hebben kunnen een offerte indienen.

Om alle inschrijvers dezelfde informatie te bezorgen heeft Fost Plus een infosessie georganiseerd met de potentiële inschrijvers.Deze infosessie heeft plaatsgevonden op 28 juni 2021 om 13u.

Een verslag van de infosessie kan aangevraagd worden via mail op recycling@fostplus.be. Dit verslag is een integraal onderdeel van bovenstaande offertaanvraag.

  • Fost Plus organiseert momenteel een opdracht voor de verwerving en recyclage van selectief ingezameld glas. Deze offerteaanvraag, verdeeld over meerdere loten, betreft de verwerving en de effectieve recyclage van glas, selectief ingezameld via glasbollen en recyclageparken.

Meer informatie

Interesse?

Voor deze opdracht moet je verplicht gebruik maken van het offerteportaal van Fost Plus.

Misschien wil je ook dit lezen?

Valtris
Partners

Opening van het sorteercentrum VALTRIS

01/07/2021

Prezero
Partners

PreZero opent hoogtechnologisch PMD-sorteercentrum in België

18/02/2021

Indaver
Partners

Indaver start eerste nieuwe PMD-sorteerinstallatie

21/12/2020