Fost Plus werkt samen met gespecialiseerde bedrijven voor het inzamelen, sorteren en recycleren van verpakkingsafval. Alle bedrijven kunnen zich inschrijven op onze offerteaanvragen. De verschillende offertes worden geëvalueerd door Fost Plus en haar partners. De uiteindelijke keuze wordt gemaakt op basis van objectieve criteria.

Mee werken aan de circulaire economie?

Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om ook met jouw bedrijf mee te werken aan een lokale, circulaire economie voor huishoudelijke verpakkingen.

Samenwerken met Fost Plus

Welke bedrijven zoeken we?

We zijn op zoek naar gespecialiseerde bedrijven en partners voor de hele keten, van de inzameling bij de burger thuis tot de finale recyclage.


INZAMELING. De afvalintercommunales zijn wettelijk bevoegd voor de inzameling van huishoudelijk verpakkingsafval op hun grondgebied. Wanneer ze die inzameling niet zelf uitvoeren, wijzen ze in samenwerking met Fost Plus specifieke opdrachten toe aan private partners.


SORTEREN. Vijf gespecialiseerde sorteercentra sorteren het ingezamelde huishoudelijk verpakkingsafval verder uit in homogene stromen, klaar voor een duurzame recyclage. Momenteel zoeken wij hier niet actief naar nieuwe partners.


RECYCLAGE. Gespecialiseerde recyclagebedrijven verwerken de ingezamelde materialen tot nieuwe grondstoffen voor de circulaire economie. De offerteaanvragen verlopen via Fost Plus (of via de afvalintercommunale voor papier-karton) en worden meestal uitgeschreven voor één specifiek type materiaal. De contracttermijn verschilt van contract tot contract.


LOGISTIEK. We zijn samen met onze partners ook steeds op zoek naar bedrijven die oplossingen kunnen bieden voor transport, logistiek en opslag van ingezamelde, gesorteerde en gerecycleerde verpakkingsmaterialen.


Hoe verloopt de procedure?
 

  • Contacteer ons via recycling@fostplus.be en vermeld in welke materialen en activiteiten je geïnteresseerd bent of registreer je zelf via deze registratietool.
  • Je ontvangt een log-in en paswoord voor het offerteportaal waar alle offertes gepubliceerd worden. 
  • Nieuwe offerteaanvragen krijg je meteen in je mailbox.
  • Je dient je offertes digitaal in via het offerteportaal.

Lopende offerteaanvragen

Er zijn momenteel geen lopende offerteaanvragen.

Misschien wil je ook dit lezen?

EU
BlogCirculaire economieNieuws

Europese Commissie stelt herziening van verpakkings- en verpakkingsafvalwetgeving voor

27/02/2023

JDE Click
BlogOut of homeNieuws

Jacobs Douwe Egberts maakt de Click!

24/10/2022

Click Doornik
BlogOut of homeNieuws

Doornik maakt de Click!

04/10/2022

déchet sauvage
BlogOut of homeOpinie

Digitalisering en samenwerking als wapens in de strijd tegen zwerfvuil

07/09/2022

Voorsorteren
BlogOut of homeNieuws

Voorsorteren haalt PMD uit openbare vuilnisbakken

16/06/2022

Click Namur
BlogOut of homeNieuws

De Click nu in heel Namen

31/03/2022