Fost Plus werkt samen met gespecialiseerde bedrijven voor het inzamelen, sorteren en recycleren van verpakkingsafval. Alle bedrijven kunnen zich inschrijven op onze offerteaanvragen. De verschillende offertes worden geëvalueerd door Fost Plus en haar partners. De uiteindelijke keuze wordt gemaakt op basis van objectieve criteria.

Mee werken aan de circulaire economie?

Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om ook met jouw bedrijf mee te werken aan een lokale, circulaire economie voor huishoudelijke verpakkingen.

Samenwerken met Fost Plus

Welke bedrijven zoeken we?

We zijn op zoek naar gespecialiseerde bedrijven en partners voor de hele keten, van de inzameling bij de burger thuis tot de finale recyclage.


INZAMELING. De afvalintercommunales zijn wettelijk bevoegd voor de inzameling van huishoudelijk verpakkingsafval op hun grondgebied. Wanneer ze die inzameling niet zelf uitvoeren, wijzen ze in samenwerking met Fost Plus specifieke opdrachten toe aan private partners.


SORTEREN. Vijf gespecialiseerde sorteercentra sorteren het ingezamelde huishoudelijk verpakkingsafval verder uit in homogene stromen, klaar voor een duurzame recyclage. Momenteel zoeken wij hier niet actief naar nieuwe partners.


RECYCLAGE. Gespecialiseerde recyclagebedrijven verwerken de ingezamelde materialen tot nieuwe grondstoffen voor de circulaire economie. De offerteaanvragen verlopen via Fost Plus (of via de afvalintercommunale voor papier-karton) en worden meestal uitgeschreven voor één specifiek type materiaal. De contracttermijn verschilt van contract tot contract.


LOGISTIEK. We zijn samen met onze partners ook steeds op zoek naar bedrijven die oplossingen kunnen bieden voor transport, logistiek en opslag van ingezamelde, gesorteerde en gerecycleerde verpakkingsmaterialen.


Hoe verloopt de procedure?
 

 • Schrijf je in via dit formulier en geef aan in welke materialen en activiteiten je geïnteresseerd bent.
 • Na verzending verwerken we je aanvraag. Als deze in orde is, brengen we de toegang tot het offerteportaal in orde voor jouw organisatie.
  • Jouw onderneming werkt nog niet samen met Fost Plus: De persoon die zich inschrijft, wordt de Hoofdgebruiker (Administrator). De Hoofdgebruiker kan via de online applicatie MyFost, andere gebruikers aanmaken en toegang geven tot de offerteaanvragen. Slechts 1 persoon kan zich als hoofdgebruiker registreren voor de online applicaties.
    
  • Jouw onderneming werkt als partner reeds samen met Fost Plus: De kans is groot dat er reeds een Hoofdgebruiker (Administrator) bestaat voor de online applicatie MyFost. Na ontvangst van de interesses, krijgt de Hoofdgebruiker toegang tot de offerteaanvragen. De Administrator kan andere gebruikers aanmaken en eveneens toegang geven.
 • Bij nieuwe offerteaanvragen die voldoen aan de opgegeven interesses, ontvang je een e-mail.
 • Log in op MyFost. Als je toegang in orde is, vind je een link naar het offerteportaal op de startpagina, in de module 'Offerteaanvragen'.
 • Je dient je offertes digitaal in via het offerteportaal.

Lopende offerteaanvragen

Fost Plus organiseert momenteel een opdracht voor de verwerving en recyclage van selectief ingezamelde en gesorteerde verpakkingsmaterialen. Deze offerteaanvraag, verdeeld over meerdere loten, betreft de verwerving en de effectieve recyclage van:

 • Papier-Karton, selectief ingezameld via huis-aan-huis inzamelingen en recyclageparken.
 • Metalen verpakkingen (staal en aluminium) en Drankkartons, uitgesorteerd in de PMD sorteercentra.

  Meer informatie

Interesse?

Voor deze opdracht moet je verplicht gebruik maken van het offerteportaal van Fost Plus.

 


 

Fost Plus organiseert momenteel een oproep tot het indienen van een offerte voor de nasortering van PMD-residu, en/of sortering van B-flow (PMD van B-kwaliteit), en/of verwerking van het uiteindelijke residu, in België.

Het doel van deze oproep tot het indienen van een offerte is het afsluiten van een samenwerkingsverband voor lange termijn (min. 5 jaren) met meerdere bedrijven die een oplossing voor de nasortering van het PMD-residu (residu einde lijn en fijn residu) afkomstig van de sortering van de blauwe PMD-zak), en/of sortering van PMD van B-kwaliteit, en/of verwerking van het uiteindelijke residu (afkomstig van de (na)sortering van de bovenstaande stromen) in België garanderen.

Interesse?

Heb je interesse in dit project? Download het bestek en stuur eerst verplicht een e-mail naar recycling@fostplus.be om je interesse kenbaar te maken. Dit verplicht je echter nog niet om later effectief een offerte in te dienen. Enkel kandidaten die deze procedure hebben gevolgd, kunnen nadien een offerte indienen.

Download het bestek

Download het erratum dd. 11.7.2023

Download het PV van de informatiesessie dd. 30.8.2023

Download het erratum 2 dd. 21.9.2023

Download de aangepaste bijlage B dd.  21.9.2023 : inventaris

Misschien wil je ook dit lezen?

EU
BlogCirculaire economieNieuws

Europese Commissie stelt herziening van verpakkings- en verpakkingsafvalwetgeving voor

27/02/2023

JDE Click
BlogZwerfvuilNieuws

Jacobs Douwe Egberts maakt de Click!

24/10/2022

Click Doornik
BlogZwerfvuilNieuws

Doornik maakt de Click!

04/10/2022

déchet sauvage
BlogZwerfvuilOpinie

Digitalisering en samenwerking als wapens in de strijd tegen zwerfvuil

07/09/2022

Voorsorteren
BlogOut of homeNieuws

Voorsorteren haalt PMD uit openbare vuilnisbakken

16/06/2022

Click Namur
BlogZwerfvuilNieuws

De Click nu in heel Namen

31/03/2022