Duurzame en recycleerbare verpakkingen zijn meer dan ooit een must. Fost Plus helpt jouw bedrijf alvast op weg. We ontwikkelden een uitgebreid dienstenaanbod met oplossingen voor elk bedrijf, van persoonlijk advies tot uitgebreide analyses en benchmarks. Zodat je ook met jouw bedrijf kunt bijdragen aan een circulaire economie voor verpakkingen.

Hoe kunnen wij jou helpen?

Guidelines – do’s and don’ts voor recycleerbare verpakkingen

Je wil de duurzaamheid van je verpakkingen verbeteren maar je weet niet goed waar te beginnen? Raadpleeg dan zeker onze Design4Recycling Guidelines. Daarin vind je alle do’s and don’ts voor (beter) recycleerbare verpakkingen. We focussen onder meer op verpakkingen die samengesteld zijn uit verschillende materialen, multilagen en bio-plastics. We geven ook aanbevelingen over sleeves, etiketten, kleurstoffen en coatings.

De richtlijnen zijn gebaseerd op de inzamelscenario’s en recyclageprocessen die gehanteerd worden voor de verpakkingen die in België ingezameld worden. Zo ben je zeker dat al je verpakkingen op een efficiënte en duurzame manier gerecycleerd kunnen worden.
 

Bekijk zeker ook eens onze Design4Recycling FAQ

PIB 1
Design4recycling

Verpakkingsdiagnoses – persoonlijk en vertrouwelijk advies

Je wil een nieuwe verpakking op de markt brengen en je wil zeker zijn dat ze effectief gerecycleerd kan worden? Je onderzoekt een aantal duurzame alternatieven en twijfelt over de beste keuze? Als lid van Fost Plus kan je bij ons terecht voor een gratis persoonlijk – en volledig vertrouwelijk – advies.

In de meeste gevallen kunnen we op basis van een eenvoudig intakegesprek al uitsluitsel geven over de sorteerbaarheid en recycleerbaarheid van je nieuwe verpakking. Waar nodig kunnen we een stap verder gaan en brengen we je in contact met een externe partij voor een meer diepgaande analyse van je verpakking.

Contacteer ons voor meer informatie.

Workshops – infosessies in jouw bedrijf

Je brengt grote hoeveelheden verpakkingen op de markt en je wil iedereen in je bedrijf bewust maken van het belang van Design4Recycling? Contacteer ons dan voor een workshop in jouw bedrijf. We brengen medewerkers en beslissers uit de verschillende afdelingen van je bedrijf – waaronder inkoop, marketing, logistiek of R&D – samen. We tonen hen voorbeelden van verpakkingen die moeilijk te sorteren en te recycleren zijn en leggen uit waarom. We maken hen tegelijk ook bewust van de alternatieven die vandaag al bestaan om je verpakkingen duurzamer en beter recycleerbaar te maken.

Contacteer ons voor meer informatie.

workshop verpakkingen bedrijf
PIB 3

Benchmarks – analyse van je volledige aanbod

Voor leden die grote hoeveelheden verpakkingen op de markt brengen, ontwikkelen we een gepersonaliseerd traject. Op basis van een gedetailleerde analyse van je aangifte, identificeren we alle niet-recycleerbare of moeilijk recycleerbare verpakkingen in je volledige aanbod. We vergelijken de samenstelling van je verpakkingen met die van bedrijven uit vergelijkbare sectoren en stellen recycleerbare alternatieven voor die vandaag al op de markt zijn. Waar nodig ontwikkelen we samen een transitieproject om de niet-recycleerbare verpakkingen stelselmatig uit te faseren.

Contacteer ons voor meer informatie.

Sorteerinstructies op je verpakking – help consumenten beter sorteren

Je wil consumenten helpen bij het correct sorteren van jouw verpakkingen? Dan kan je gebruikmaken van de on-pack sorteerinstructies en -logo’s van Fost Plus. We ontwikkelden een compleet gamma van grafische elementen,  kant-en-klaar voor gebruik op al jouw verpakkingen. Er zijn varianten voor kleine en grote verpakkingen, in verschillende talen en voor de verschillende materialen: PMD, papier-karton en glas.

Download hieronder de grafische bestanden en de stijlgids voor het juiste gebruik van de logo’s.

 

sorteerinstructies on-pack

Misschien wil je ook dit lezen?

Purina one
BlogDesign4RecyclingCasestudy

Nestlé – Een nieuwe generatie verpakkingen voor Purina

28/06/2024

Colruyt situ
BlogDesign4RecyclingCasestudy

Colruyt Group maakt komaf met hinderlijke verpakkingen

17/06/2024

Green Dot
BlogCirculaire economie#wistjedat

De Groene Punt-tarieven – wat, waarom en hoe?

28/02/2024

Sitel
BlogCirculaire economieNieuws

Fost Plus krijgt nieuwe erkenning voor het beheer van huishoudelijk verpakkingsafval

19/02/2024

FOLIA
BlogCirculaire economieCasestudy

ALDI: vuilniszakken uit 100% gerecycleerd Belgisch PE

12/02/2024

PMD sorteercentrum Indaver
BlogDesign4RecyclingNieuws

Hinderlijke verpakkingen – update december 2023

18/12/2023