Fost Plus bouwt aan een circulaire economie voor huishoudelijke verpakkingen. Maar we doen dat niet alleen. We werken voor de inzameling, sortering en recyclage intens samen met publieke en private partners: afvalintercommunales, ophaalbedrijven, sorteercentra en recyclagepartners. Samen zorgen we voor een duurzame oplossing voor elke verpakking die op de markt komt.

We zijn specifiek op zoek naar bedrijven en partners die innovatieve en duurzame oplossingen kunnen bieden, ook voor stromen die vandaag nog moeilijk gerecycleerd kunnen worden.

Investeren in een lokale circulaire economie

De huishoudelijke verpakkingen die we bij de Belgische burger inzamelen worden zoveel mogelijk in eigen land tot nieuwe grondstoffen gerecycleerd. Vandaag is dat al het geval voor bijna 80% van het huishoudelijk verpakkingsafval in België. Dat percentage moet de komende jaren nog verder toenemen. Dankzij onze investeringen kan recyclage uitgroeien tot een duurzame, economische activiteit in ons land waarmee we nieuwe jobs creëren.


Op zoek naar een duurzame en innovatieve oplossingen

Onze leden – alle Belgische bedrijven die verpakte producten op de markt brengen – hebben zichzelf ambitieuze recyclagedoelstellingen gesteld. Ze gaan daarbij een stuk verder dan de nationale en Europese wetgeving. De ultieme ambitie is om een duurzame recyclage-oplossing te bieden voor elke verpakking op de markt komt. We zijn dan ook specifiek op zoek naar bedrijven en partners die innovatieve en duurzame oplossingen kunnen bieden, ook voor stromen die vandaag nog moeilijk gerecycleerd kunnen worden.

Partners

Meewerken aan de circulaire economie? 

Je wil met jouw bedrijf ook meewerken aan een lokale circulaire economie voor verpakkingen? Neem dan vrijblijvend contact op met ons via recycling@fostplus.be.


Raadpleeg de lopende offerteaanvragen.

Raadpleeg de lopende offerteaanvragen van Fost Plus voor inzameling, transport, opslag, sorteren en recyclage van huishoudelijk verpakkingsafval.


Recyclage in België.

De verpakkingen die we inzamelen worden bijna allemaal in België gesorteerd en gerecycleerd. Bekijk het overzicht van de sorteercentra en recyclagepartners waar we vandaag mee samenwerken.

Video afspelen
Hoe bouwt Fost Plus mee aan een circulaire economie?

Fost Plus leidt jouw medewerkers op 

Elke schakel in de keten is cruciaal voor de eindkwaliteit van de ingezamelde materialen. Goed opgeleide medewerkers, met een grondige sorteerkennis en inzicht in het recyclageproces, maken daadwerkelijk een verschil. 

Fost Plus leidt daarom jaarlijks honderden ophalers en sorteerders van gemeenten, intercommunales, milieubedrijven en sorteercentra op. We doen dat ter plaatse of online. De opleidingen zijn bovendien volledig gratis. 

 

Vraag je opleiding hier aan 

Misschien wil je ook dit lezen?

Coca-cola handles
BlogDesign4RecyclingCasestudy

Een kleine wijziging om 30 ton grondstoffen te besparen

21/09/2023

Walibi
BlogOut of homeCasestudy

Walibi: afval sorteren, een avontuur op zich

14/09/2023

Pringles Kokers
BlogDesign4RecyclingCasestudy

De iconische Pringles-koker wordt recycleerbaar

19/06/2023

Carrefour_Natural branding 1
BlogDesign4RecyclingCasestudy

Carrefour verbetert zijn verpakkingen voor groenten en fruit in het kader van zijn ACT FOR FOOD-programma

19/06/2023

Sitel
BlogCirculaire economieNieuws

Laatste sorteercentrum heeft zijn deuren geopend

26/05/2023

Wim Geens, nieuw CEO van Fost Plus in januari
BlogCirculaire economieOpinie

Packaging and Packaging Waste Regulation biedt kansen voor de recyclageketen

09/05/2023