Fost Plus bouwt aan een circulaire economie voor huishoudelijke verpakkingen. Maar we doen dat niet alleen. We werken voor de inzameling, sortering en recyclage intens samen met publieke en private partners: afvalintercommunales, ophaalbedrijven, sorteercentra en recyclagepartners. Samen zorgen we voor een duurzame oplossing voor elke verpakking die op de markt komt.

We zijn specifiek op zoek naar bedrijven en partners die innovatieve en duurzame oplossingen kunnen bieden, ook voor stromen die vandaag nog moeilijk gerecycleerd kunnen worden.

Investeren in een lokale circulaire economie

De huishoudelijke verpakkingen die we bij de Belgische burger inzamelen worden zoveel mogelijk in eigen land tot nieuwe grondstoffen gerecycleerd. Vandaag is dat al het geval voor bijna 80% van het huishoudelijk verpakkingsafval in België. Dat percentage moet de komende jaren nog verder toenemen. Dankzij onze investeringen kan recyclage uitgroeien tot een duurzame, economische activiteit in ons land waarmee we nieuwe jobs creëren.


Op zoek naar een duurzame en innovatieve oplossingen

Onze leden – alle Belgische bedrijven die verpakte producten op de markt brengen – hebben zichzelf ambitieuze recyclagedoelstellingen gesteld. Ze gaan daarbij een stuk verder dan de nationale en Europese wetgeving. De ultieme ambitie is om een duurzame recyclage-oplossing te bieden voor elke verpakking op de markt komt. We zijn dan ook specifiek op zoek naar bedrijven en partners die innovatieve en duurzame oplossingen kunnen bieden, ook voor stromen die vandaag nog moeilijk gerecycleerd kunnen worden.

Partners

Meewerken aan de circulaire economie? 

Je wil met jouw bedrijf ook meewerken aan een lokale circulaire economie voor verpakkingen? Neem dan vrijblijvend contact op met ons via recycling@fostplus.be.


Raadpleeg de lopende offerteaanvragen.

Raadpleeg de lopende offerteaanvragen van Fost Plus voor inzameling, transport, opslag, sorteren en recyclage van huishoudelijk verpakkingsafval.


Recyclage in België.

De verpakkingen die we inzamelen worden bijna allemaal in België gesorteerd en gerecycleerd. Bekijk het overzicht van de sorteercentra en recyclagepartners waar we vandaag mee samenwerken.

Hoe bouwt Fost Plus mee aan een circulaire economie?

Misschien wil je ook dit lezen?

MOPET
BlogRecyclerenNieuws

Eerstesteenlegging MOPET, een nieuwe fabriek voor de recyclage van PET-schaaltjes

03/07/2024

Purina one
BlogDesign4RecyclingCasestudy

Nestlé – Een nieuwe generatie verpakkingen voor Purina

28/06/2024

cover white paper 2024
BlogCirculaire economieNieuws

White paper – lessen uit vijf jaar verpakkingsrecyclage

27/06/2024

Top Brands
BlogOut of homeCasestudy

Sorteren in de horeca – Top Brands geeft het goede voorbeeld

21/05/2024

Vanheede
BlogSorterenNieuws

Vanheede ondertekent een contract voor de nasortering van 35.000 ton PMD-residu

21/02/2024

Danone
BlogDesign4RecyclingCasestudy

22 ton minder plastic in de Actimel-verpakkingen van Danone

21/11/2023