Gewoon, geniaal banner landingpage

PMD sorteren, dat vinden we de gewoonste zaak ter wereld. We doen het al zo lang, elke dag, dat we er zelfs niet meer bij stil staan. Maar het blijft een van de eenvoudigste – en tegelijk meest geniale – dingen die we kunnen doen voor het milieu.

Gewoon, beter voor de planeet


Elke dag je PMD sorteren, dat is elke dag bijdragen aan een beter leefmilieu. Zo simpel is dat. Want met elke verpakking die we recycleren, produceren we minder CO2 en hoeven we geen nieuwe grondstoffen te ontginnen. Zo werken we samen aan een circulaire economie, waarin we waardevolle materialen maximaal in de keten houden. En dat begint gewoon bij jou thuis! 

Zak met privé-chauffeur

Jij sorteert, wij doen de rest


Wij vinden dat werken aan een beter milieu niet moeilijk hoeft te zijn. Daarom maken we het zo gemakkelijk mogelijk voor jou. Jij sorteert je lege verpakkingen in de blauwe zak, en wij halen die bij jou thuis op. Je hoeft dus niet naar het recyclagepark of terug naar de winkel. Zo kan iedereen meedoen! Geniaal, toch?
 

Zak met ophaalservice

De sorteerregels? Ook die zijn eenvoudiger dan ooit!


Je hebt het vast al gemerkt: de afgelopen jaren werd de inhoud van de PMD-zak flink uitgebreid. Vandaag mogen zowat alle plastic verpakkingen bij het PMD, en recent kwamen daar ook nog de capsules van koffie en andere dranken bij. Dat maakt sorteren eenvoudiger dan ooit, en als bonus wordt je restafvalzak weer een pak lichter!


Twijfel je nog aan een bepaalde verpakking? Surf dan naar  www.betersorteren.be

En wat gebeurt er daarna met je verpakking?


We brengen de ingezamelde PMD-zakken naar vijf sorteercentra, verspreid over heel België. Zo hoeven ze geen lange afstanden af te leggen. Daar worden de verpakkingen uitgesorteerd in zestien verschillende materiaalstromen, klaar voor recyclage in nieuwe producten en verpakkingen. Zo maken we de cirkel rond – ook dat is gewoon, geniaal.

 

Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Bekijk hieronder de video’s.

Hoe wordt een flesje terug een flesje?

Wat gebeurt er met je PMD in het sorteercentrum?

Hoe wordt je PMD gerecycleerd?

Bedankt aan alle geniale gewoondoeners!


Tot slot willen we jou langs deze weg ook nog eens bedanken voor wat je elke dag doet. Want zonder de inspanningen van al die geniale gewoondoeners zouden we geen verpakkingen kunnen recycleren. Het is niet omdat we het gewoon vinden dat we het daarom niet minder geniaal vinden.

Dus, bedankt om te sorteren!
 

Gewoon, geniaal