Nieuws

Er waait een nieuwe groene wind: 5.000 m2 bos dankzij de Click en de Eneco Clean Beach Cup

 

Samen zorgen we voor 5.000 m2...

Nee, deze keer hebben we het niet over een gigantische berg zwerfvuil – integendeel, we hebben goed nieuws voor de natuur! In samenwerking met de Eneco Clean Beach Cup en Natuurpunt heeft Fost Plus op 11 november maar liefst 5000 m2 gloednieuw bos aangeplant.

Tijdens de Eneco Clean Beach Cup op 23 maart was De Click erbij om de deelnemers die de stranden langs de kust hadden schoongemaakt te belonen. Voor elke 200 Circular UCoins (CUC’s) die ze tijdens de Eneco Clean Beach Cup inwisselden met de app van De Click, zou namelijk 1 m² nieuw bos worden aangeplant in het natuurgebied van de Rode Dopheide, dankzij een samenwerking met Natuurpunt. Die actie bleef trouwens doorlopen. Nog tot 11 november konden mensen hun CUC’s inwisselen voor de aanplanting van het bos. Resultaat: 5.000 m² nieuw bos. Daarmee hebben we de doelstelling van 2.500 m² verdubbeld.

De Click Brugge_2

De kracht van belonen

De Click is een beloningsproject van Fost Plus met twee doelstellingen: ervoor zorgen dat zwerfvuil tot het verleden gaat behoren en meer verpakkingen afkomstig van consumptie buitenshuis recycleren. Gebruikers kunnen circulaire UCoins sparen in een smartphone-app telkens ze hun afval onderweg correct weggooien of zwerfvuil oprapen en vervolgens in de juiste afvalbakken deponeren. Die verzamelde punten kunnen vervolgens worden ingewisseld voor beloningen bij lokale handelaars of nationale partners, zoals Natuurpunt in dit geval. Met het systeem hopen we een aanzet te geven tot een blijvende verschuiving naar duurzame afvalbeheerpraktijken. We zijn er trots op dat we dankzij het planten van nieuwe bomen in het kader van deze actie nog een extra impact op de natuur hebben gehad.

Sinds de lancering van het project is de Click exponentieel gegroeid op het vlak van deelname en betrokkenheid. In januari 2023 had het project al 63.000 gebruikers en 377.000 clicks en groeide het daarna verder uit tot een indrukwekkende gemeenschap van 92.906 gebruikers, samen goed voor meer dan 1.651.708 clicks in oktober 2023. Door zijn toenemende populariteit zet het project De Click een sociale beweging in gang die duurzaam leven en preventie van zwerfvuil op grote schaal promoot.
 

We zijn er ontzettend trots op dat onze gemeenschap liever kiest voor een positieve impact op onze planeet met meer bos dan zich te focussen op persoonlijk voordeel. Dat toont de kracht van onze samenwerking met de Eneco Clean Beach Cup en Natuurpunt, en de ongelooflijke inzet van onze gebruikers voor duurzaamheid en natuurbehoud.