Nieuws

De strijd tegen afval ten voordele van plezier op de Kermis van Luik!

 

De Oktoberkermis in Luik is een niet te missen evenement dat elk jaar duizendenbezoekers trekt. Maar deze feestelijke drukte laat helaas een aanzienlijke hoeveelheid afval achter op de grond, wat een echte uitdaging vormt voor de reinigingsdienst van de stad. Fost Plus is trots om samen met de Stad Luik dit hardnekkige probleem aan te pakken en de bezoekers van de Kermis de kans te geven om de Click te maken. Voortaan kunnen deelnemers Circular UCoins (CUC's) sparen door hun afval correct in de openbare vuilnisbakken te deponeren of door zwerfvuil op te rapen. Die CUC’s kunnen ze vervolgens inruilen voor attracties op de Kermis. Een instant motivatie om attracties te beleven tegen verlaagde prijzen.

Punten verdienen voor ecologisch verantwoorde acties

Elk jaar worden er na de Oktoberkermis heel veel afval verzameld in het Avroypark en de omgeving. Ondanks de inspanningen om mensen bewust te maken en te bestraffen nemen veel bezoekers niet de moeite om hun afval in de openbare vuilnisbakken te gooien. Dit jaar heeft de stad Luik besloten om haar aanpak te veranderen door burgers aan te moedigen tot ecologisch verantwoord gedrag. In plaats van mensen te straffen, heeft ze ervoor gekozen om goed gedrag te belonen.

Met het beloningssysteem de Click, dat werd ontwikkeld door Fost Plus, kunnen inwoners en bezoekers hun afval scannen voordat ze het in de openbare vuilnisbakken gooien. Elk weggegooid stuk afval levert punten op, die kunnen worden ingewisseld bij standen op de Kermis. Dat initiatief is niet alleen vernieuwend, maar het biedt bezoekers van de Oktoberkermis van Luik ook een ongekende ervaring.
 

De Click bewijst dat elk gebaar telt. Wij geloven in de kracht van individuele verantwoordelijkheid. Elk stukje afval dat in een vuilnisbak wordt gegooid, wordt een kans om onvergetelijke momenten te beleven op de Kermis. We zijn ervan overtuigd dat t beloning duurzaam gedrag stimuleert

Een eerste proef op de Oktoberkermis

De stad Luik heeft ervoor gekozen om de Click als test te lanceren op de Oktoberkermis. Het is specifiek gericht op de openbare vuilnisbakken op het kermisterrein en in de aangrenzende straten. Na evaluatie worden de opties bekeken voor een mogelijke uitbreiding met alle evenementen in Luik. Het doel is om het zwerfvuil te verminderen en tegelijkertijd de betrokkenheid van de burgers aan te moedigen.