Persberichten

In onze persrubriek vindt u een overzicht van al onze persberichten.

Buitenshuis sorteren? Brussels Airport Company en Fost Plus pakken het aan in de kerstperiode

In juni van dit jaar tekenden Brussels Airport Company, Fost Plus en tal van luchthavenpartners een afvalcharter, waarbij ze er zich samen toe verbonden 50% van het afval op de luchthaven te sorteren. Voor Fost Plus en Brussels Airport Company is dat een focusproject. Dat afval komt er door de activiteiten van alle organisaties op de luchthaven én door de passagiers die dag in dag uit gebruik maken van de luchthaven.

Duurzaamheid “out-of-home”

Onderneming van het Jaar 2019 Kinepolis en Fost Plus geven duurzaamheid een duwtje in de rug. Fost Plus is bekend van de “de blauwe zak” en staat voor "samen goed sorteren, beter recycleren“. Dat kan door verder te blijven investeren en innoveren. Thuis hebben we de gewoonte om verpakkingsafval correct te sorteren, maar zodra we de voordeur achter ons dicht trekken, doen we dat veel minder. Daar willen we met dit project iets aan doen.

Waarom Pano wellicht te kort door de bocht gaat
  • Pano brengt vanavond een reportage over recyclage van het Belgische afval, met aandacht voor plastics;

  • Tijd om de cijfers en feiten eens op een rij te zetten

  • Ambitie van Fost Plus is om tegen eind 2020 er in te slagen om van 15 naar 23 kg/persoon/jaar in te zamelen

  • Streefdoel van Fost Plus: we willen een recyclageoplossing bieden op termijn voor alle huishoudelijke verpakkingen.

  • Hogere recyclagegraad en gemak voor de consument;

  • De inspanning is collectief en alle initiatieven zijn nodig om België proper te houden

Waarom een investering van 300 miljoen euro nodig is

Vandaag kondigde Fost Plus de samenwerking met 3 bedrijven aan die vanaf 2021 met de nieuwste technologie de ‘nieuwe blauwe zak’ zullen sorteren. Daarvoor werd een budget uitgetrokken van 300 miljoen euro. Eerder dit jaar werd een offerteaanvraag uitgestuurd.

Partenariaat tussen Brussels Airport, haar partners en Fost Plus

Brussels Airport, haar partners en Fost Plus verbinden zich ertoe het recyclingpercentage van al het afval op de luchthaven tegen 2023 te verdubbelen. Ze slaan de handen in elkaar om meer afval te voorkomen, beter te sorteren en meer te recycleren.

De Nieuwe Blauwe Zak is geleidelijk in opmars

1 miljoen Vlamingen stappen over op de Nieuwe Blauwe Zak die vanaf 2021 gemeengoed zal zijn in heel Vlaanderen. Fost Plus en de OVAM introduceren vandaag samen met afvalintercommunales MIWA, IVM, IBOGEM, ILVA, IVOO en MIROM en sorteercentra Indaver en Vanheede de uitgebreide blauwe PMD-zak.

Patat is de best sorterende frituur!

Vandaag zal de zaakvoerder van Frituur Patat in Oostakker gehuldigd worden in het kader van een wedstrijd rond het sorteren van PMD in frituren. Fost Plus en keurlabel Best-Frit willen de Belgische frituren met de sorteerwedstrijd aanmoedigen om ook in de zaak beter te sorteren.

Duizenden festivalgangers sorteren makkelijker dankzij Fost Plus

Fost Plus en het beroemde Dour Festival werken samen in een innovatief pilootproject om het sorteren van drankverpakkingen te vereenvoudigen. Het doel is duidelijk: beter sorteren om meer te recycleren. Elk jaar produceren de festivalgangers een berg afval, waarvan een groot deel kan worden gerecycleerd, mits het goed wordt gesorteerd.