Persberichten

In onze persrubriek vindt u een overzicht van al onze persberichten.

PreZero opent hoogtechnologisch PMD-sorteercentrum in België

PreZero Recycling Belgium heeft in het Belgische Evergem na een bouwperiode van ruim een jaar een sorteerinstallatie voor PMD-verpakkingen tijdig opgestart. Het materiaal wordt ingezameld in de hoofdstad Brussel en het Vlaamse Gewest. De sorteerprocessen bundelen de modernste beschikbare technologie en garanderen dat de huidige en toekomstige ambitieuze recyclagequota van de Belgische regering veilig kunnen worden gehaald.

België, een Europese voorloper in de creatie van een circulaire verpakkingseconomie

Fost Plus kondigt vandaag de bouw aan van drie nieuwe recyclagecentra voor plastic huishoudelijk verpakkingsafval.Na de uitbreiding van de Blauwe Zak en de bouw van vijf nieuwe sorteercentra verzekert Fost Plus er nu ook van dat ingezameld huishoudelijk verpakkingsafval dichtbij huis gerecycleerd wordt tot secundaire grondstoffen voor nieuwe producten of verpakkingen.

Fost Plus en Net Brussel: Operatie Zwerfvuil

Wist u dat de teams van Net Brussel élke week over het hele Brusselse Gewest meer dan 100 ton sluikstort ophalen?! Jawel: elke 6 of 7 dagen gemiddeld 100.000 kilo «brol» van allerlei aard.

Buitenshuis sorteren? Brussels Airport Company en Fost Plus pakken het aan in de kerstperiode

In juni van dit jaar tekenden Brussels Airport Company, Fost Plus en tal van luchthavenpartners een afvalcharter, waarbij ze er zich samen toe verbonden 50% van het afval op de luchthaven te sorteren. Voor Fost Plus en Brussels Airport Company is dat een focusproject. Dat afval komt er door de activiteiten van alle organisaties op de luchthaven én door de passagiers die dag in dag uit gebruik maken van de luchthaven.

Duurzaamheid “out-of-home”

Onderneming van het Jaar 2019 Kinepolis en Fost Plus geven duurzaamheid een duwtje in de rug. Fost Plus is bekend van de “de blauwe zak” en staat voor "samen goed sorteren, beter recycleren“. Dat kan door verder te blijven investeren en innoveren. Thuis hebben we de gewoonte om verpakkingsafval correct te sorteren, maar zodra we de voordeur achter ons dicht trekken, doen we dat veel minder. Daar willen we met dit project iets aan doen.

Waarom Pano wellicht te kort door de bocht gaat
  • Pano brengt vanavond een reportage over recyclage van het Belgische afval, met aandacht voor plastics;

  • Tijd om de cijfers en feiten eens op een rij te zetten

  • Ambitie van Fost Plus is om tegen eind 2020 er in te slagen om van 15 naar 23 kg/persoon/jaar in te zamelen

  • Streefdoel van Fost Plus: we willen een recyclageoplossing bieden op termijn voor alle huishoudelijke verpakkingen.

  • Hogere recyclagegraad en gemak voor de consument;

  • De inspanning is collectief en alle initiatieven zijn nodig om België proper te houden

Waarom een investering van 300 miljoen euro nodig is

Vandaag kondigde Fost Plus de samenwerking met 3 bedrijven aan die vanaf 2021 met de nieuwste technologie de ‘nieuwe blauwe zak’ zullen sorteren. Daarvoor werd een budget uitgetrokken van 300 miljoen euro. Eerder dit jaar werd een offerteaanvraag uitgestuurd.