Nieuws

Medewerkers van L’Oréal maken de Click in Antwerpen op Citizen Day

 

De medewerkers van L’Oréal België hebben op maandag 18 oktober deelgenomen aan een ‘Click’-actie in Antwerpen. In het kader van de ‘L'Oréal Citizen Day’ hebben een tiental werknemers van het bedrijf de handen uit de mouwen gestoken door enerzijds zwerfvuil op te ruimen in de straten van de stad en anderzijds voorbijgangers aan te moedigen om de ‘Click’-applicatie te gebruiken.

Sinds 2010 biedt L'Oréal elk jaar zijn medewerkers wereldwijd de kans om deel te nemen aan een burgeractie om lokale organisaties te steunen. Een hele dag lang besteden ze dan hun tijd en vaardigheden aan vrijwilligerswerk. Dit jaar waren wij vereerd dat een groep van 10 werknemers in België uit de verschillende voorgestelde acties heeft gekozen om mee te werken aan het Click-project in Antwerpen. Voor L'Oréal, dat zich inzet om de recycleerbaarheid van zijn verpakkingen voortdurend te verbeteren en het bewustzijn van de juiste sorteermethode te vergroten, was deze deelname aan het Click-project niet meer dan logisch.

De groep werd in twee gesplitst. De ene groep hield zich bezig met het verzamelen en scannen via de applicatie van zwerfvuil op de drukste plaatsen van de Stad (de Meir, de studentenbuurt enz.) en de andere groep probeerde voorbijgangers ervan te overtuigen om ‘de Click’ te gebruiken door hen uitleg te geven over het project en hen te helpen de app te downloaden en zich te registreren.

De actie was een succes: op één dag tijd konden de L’Oréal-medewerkers meer dan 130 mensen overtuigen om lid te worden van de Click-community. De opruimactie had een positieve impact: er werden behoorlijk wat afval geïdentificeerd en in de juiste vuilbak gegooid.

Meer informatie over de Click en deze bewustmakingsdag vindt u op https://www.the-click.be/nl.