Fost Plus presenteert op Empack Mechelen haar visie op de circulaire economie

 

De hele verpakkingsindustrie is op 27 en 28 oktober aanwezig op Empack Mechelen. Ook Fost Plus zal er aanwezig zijn met een stand om er verschillende spelers en partners te ontmoeten. Op 27 oktober geeft Fost Plus ook een presentatie gericht op het zoeken naar recyclage-oplossingen voor verpakkingen. We hopen zo een dialoog op gang te brengen over de circulaire verpakkingseconomie.  

Fost Plus wil verpakkende bedrijven bijstaan om hun verpakkingen te optimaliseren, zodat deze gesorteerd en gerecycleerd kunnen worden en ze nadien terug in de keten terecht komen. De Groene Punt ecomodulatie is een financiële stimulans om een globale aanpak van verpakkingscirculariteit te promoten.  

In het programma "Groen Verpakken" licht Fost Plus haar strategie toe om te voldoen aan de sectorale verbintenissen inzake recyclage van verpakkingen. De Design4Recycling-aanpak maakt een dialoog met de verschillende belanghebbenden mogelijk en stelt zo alternatieve recycleerbare verpakkingsoplossingen en/of innovaties voor om de recyclage te verbeteren. Voor andere soorten verpakkingen worden oplossingen voorgesteld door inzamel- en recyclagefilières te creëren of te optimaliseren. Deze verschillende alternatieven worden mogelijk gemaakt door het afsluiten van langetermijncontracten voor een doorgedreven sortering en een hoogwaardige recyclage in België. Zij zullen een aanvulling vormen op deze algemene rol als katalysator voor de circulaire economie van huishoudelijke verpakkingen.  

Mis de presentatie van Fost Plus om 10.45 uur op 27 oktober niet. En bezoek de Fost Plus-stand in het partnerdorp.