Nieuws

Blankenberge maakt de Click!

 

Blankenberge is de tweede badstad die zich aansluit bij het project de Click om de strijd aan te binden tegen zwerfvuil. 

Met een app die 6.367 gebruikers telt heeft de Click De Haan, Antwerpen en Namen al veroverd, maar ook evenementen zoals de Eneco Clean Beach Cup of het wereldkampioenschap wielrennen. 

Het project de Click sluit aan bij het globale beleid voor de bestrijding van zwerfvuil van de Vlaamse regering. Blankenberge toont zich hiermee dus bereid om de stad schoner en aangenamer te maken voor haar inwoners en de toeristen. 

Het principe van de Click is eenvoudig en het werkt met een systeem dat goed gedrag beloont. Via de app scan je de verpakking van je consumptie of het afval dat je opraapte, of je maakt er een foto van, voordat je het in de juiste vuilnisbak gooit. Deze daad van burgerschap wordt beloond met Circular UCoins, een virtuele munt die je kan inwisselen bij lokale winkels, wat tegelijkertijd de lokale economie stimuleert. 

Wist je dat maar liefst 20-25% van de inhoud van de vuilnisbakken op straat bestaat uit pmd dat kan worden gerecycleerd? Dankzij de Click krijgen materialen een tweede leven door recyclage. Dit is, naast de huis-aan-huisophaling, het standaard mechanisme om een kringloopeconomie voor verpakkingen tot stand te brengen.