Sorteren in uw gemeente

Wanneer worden PMD, glas of papier-karton ingezameld in uw gemeente? Daarvoor raadpleegt u best de ophaalkalender van uw gemeente of intercommunale. Het tijdstip en de frequentie van de inzameling verschilt immers van gemeente tot gemeente. Ook op de website van uw gemeente of intercommunale vindt u meer informatie.

Contacteer uw gemeente of intercommunale

Uw gemeente en/of afvalintercommunale is verantwoordelijk voor de afvalinzameling. Op hun website vindt u verdere informatie over ophalingen, inzamelpunten, containerparken en Kringwinkels. Vul uw postcode hieronder in, en u krijgt meteen alle gegevens die u nodig hebt om hen te contacteren.

sorteren in uw gemeente inzamelingRaadpleeg de ophaalkalender

  • Op papier. Uw afvalintercommunale of gemeente bezorgt u elk jaar een papieren ophaalkalender met daarop alle informatie over de inzameling in uw gemeente, wijk of straat. Niet gekregen? Dan neemt u best contact op met uw intercommunale of gemeente.
  • Online. U kunt de ophaalkalender voor uw gemeente, wijk of straat ook online raadplegen via www.ophaalkalender.be. U kunt de ophaaldata ook automatisch laten toevoegen aan uw persoonlijke agenda.

Download de Recycle!-app

De Recycle!-app bundelt alle informatie over de inzameling van afval in uw gemeente.

Recycle app

  • Alle ophaaldata op uw smartphone of tablet. De handige kalender geeft u per week of per maand het overzicht van alle ophalingen in uw gemeente of straat. U vindt er ook een overzicht van de sorteerregels voor PMD, glas en papier-karton.  
  • Vergeet nooit meer om uw afval buiten te zetten. Via de app kunt u ook herinneringen instellen voor de ophalingen in uw straat. U krijgt de avond voordien of 's morgens vroeg een reminder op uw smartphone.
  • De snelste weg naar het containerpark. Tot slot kunt u ook alle containerparken, Bebat-inzamelpunten of kringwinkels bij u in de buurt raadplegen, inclusief hun openingsuren, en de snelste weg ernaartoe.

Download de app via de AppStore en de Google Playstore.

Vragen?

Contacteer Fost Plus via info@fostplus.be