Sorteren in uw gemeente

Het tijdstip en de frequentie van de inzameling voor de verschillende afvalfracties verschillen van gemeente tot gemeente.

Contacteer uw afvalintercommunale

Uw afvalintercommunale is verantwoordelijk voor de afvalinzameling. Op de website van uw afvalintercommunale vindt u meer informatie over ophalingen, inzamelpunten, recyclageparken en Kringwinkels.

Vul uw postcode hieronder in, en u krijgt meteen alle gegevens die u nodig hebt om uw afvalintercommunale te contacteren.

Inzamelingen in uw gemeente

Om te weten wanneer welke fractie wordt opgehaald in uw gemeente kan u een beroep doen op volgende hulpmiddelen

De Recycle!-app

De Recycle!-app bundelt alle informatie over de inzameling van afval in uw gemeente.

  • Alle ophaaldata op uw smartphone of tablet. De handige kalender geeft u per week of per maand het overzicht van alle ophalingen in uw gemeente of straat. U vindt er ook een overzicht van de sorteerregels voor PMD, glas en papier-karton.  
  • Vergeet nooit meer om uw afval buiten te zetten. Via de app kunt u ook herinneringen instellen voor de ophalingen in uw straat. U krijgt de avond voordien of 's morgens vroeg een reminder op uw smartphone.
  • De snelste weg naar het recyclagepark. Tot slot kunt u ook alle recyclageparken, Bebat-inzamelpunten of kringwinkels bij u in de buurt raadplegen, inclusief hun openingsuren, en de snelste weg ernaartoe.

Download de app via de AppStore en de Google Playstore

De papieren ophaalkalender

Uw afvalintercommunale bezorgt u elk jaar een papieren ophaalkalender met daarop alle informatie over de inzameling in uw gemeente.

Hebt geen ophaalkalender gekregen? Dan neemt u best contact op met uw afvalintercommunale.

De online ophaalkalender

U kunt de ophaalkalender voor uw woonplaats ook online raadplegen via www.recycleapp.be

Vragen?

Contacteer Fost Plus via info@fostplus.be