Verpakkingen maken deel uit van ons dagelijks leven. Ze beschermen onze producten, zorgen dat ze langer bewaren en maken transport, opslag en consumptie eenvoudiger. We kunnen ons nauwelijks nog een wereld zonder verpakking voorstellen.

Tegelijk worden we ons steeds bewuster van de impact die verpakkingen hebben op ons leefmilieu. Producenten leveren vandaag al heel wat inspanningen om verpakking te vermijden. Ze maken ook steeds meer gebruik van duurzame en recycleerbare materialen. Toch merken we dat er nog werk aan de winkel is.

Daarom roepen we je op om verpakkingen te melden die volgens jou beter kunnen. Heb je een verpakking gezien die je niet verantwoord vindt vanuit milieuoogpunt? Je vindt de verpakking te groot voor het product? Je vindt dat er te veel materiaal gebruikt wordt? Laat het ons dan weten!

Via het formulier hieronder kan je een beschrijving geven van het product en de verpakking. Eenmaal ontvangen, sturen wij jouw melding (en bijhorende persoonsgegevens) door naar de betrokken producent. De betrokken producent zal je vervolgens contacteren en een reactie formuleren op je melding.

 

Verkooppunt *
Slechts één bestand.
200 MB limiet.
Toegestane types: jpg, jpeg, png.