Wat kost het?

Als lid van Fost Plus betaalt u een jaarlijkse bijdrage voor het inzamelen, sorteren en recycleren van uw huishoudelijke verpakkingen. Het bedrag van uw bijdrage hangt af van het type en de hoeveelheid verpakkingen die u op de markt brengt.

Hoe wordt uw jaarlijkse ledenbijdrage berekend?

Uw jaarlijkse bijdrage wordt berekend op basis van de zogenaamde Groene Punt-tarieven. Per materiaaltype wordt een vast tarief toegepast. Afhankelijk van het aangiftesysteem dat u kiest, worden de tarieven per kg of per eenheid berekend.

De Groene Punt-tarieven worden elk jaar aangepast op basis van de effectieve kosten voor de inzameling, sortering en recyclage van de verpakkingen. Ook de opbrengsten die Fost Plus haalt uit de verkoop van de materialen worden in rekening gebracht.

De bijdrage bedraagt minimaal 30 euro.

Voor de herbruikbare verpakkingen in uw aangifte betaalt u geen bijdrage. Als u enkel herbruikbare verpakkingen aangeeft, betaalt u de minimumbijdrage van 30 euro.

De Groene Punt-tarieven per materiaal

Klik hier voor een overzicht van de tarieven voor een aantal veel voorkomende materialen.

Meteen lid worden?

Ga naar de toetredingsmodule en bezorg ons uw gegevens. We begeleiden u daarna stap voor stap naar het lidmaatschap en uw eerste aangifte.

Toch nog vragen?

Neem contact op met Fost Plus op + 32 (0)2 775 03 58 of e-mail naar business.administration@fostplus.be