Duurzamer verpakken

Duurzamer verpakken is een must geworden. Het is niet alleen beter voor het milieu, het bespaart u ook heel wat kosten. Fost Plus helpt u duurzamer verpakken, met tips en advies over het ontwerp van uw verpakkingen, informatie over nieuwe trends en inspirerende praktijkvoorbeelden. Bovendien bieden we onze leden ook persoonlijk advies en zelfs een gratis verpakkingsdiagnose.

Duurzamer verpakken, hoe begint u eraan?

U kan uw verpakkingen perfect afstemmen op uw product. U kan minder materiaal gebruiken voor uw verpakkingen. En de recycleerbaarheid van uw verpakking verhogen.

Op www.preventpack.be vindt u hoe u dat kunt doen. Met tips en tricks, publicaties, video's, analysetools, best practices, seminaries en getuigenissen van bedrijven die u zijn voorgegaan. Kortom, materiaal genoeg voor inspiratie, communicatie, en concrete actie.

Ontdek het op www.preventpack.be

 

Hoe recycleerbaar zijn uw verpakkingen?

Op www.pack4recycling.be ontdekt u hoe recycleerbaar uw verpakkingen zijn. U beantwoordt er een aantal eenvoudige vragen over uw verpakkingen, en u krijgt meteen inzicht in de recycleerbaarheid ervan.

U vindt er ook alle informatie over de criteria die we hanteren en heel wat tips en advies om de recycleerbaarheid van uw verpakkingen te verhogen.

Doe de test op www.pack4recycling.be

 

Wat is de milieu-impact van uw verpakkingen?

Op www.pack4ecodesign.org kunt u een gratis vereenvoudigde levenscyclusanalyse (LCA) voor verschillende types verpakkingen uitvoeren. U ziet meteen de impact van uw verpakkingen op het vlak van waterverbruik, energie en CO2-uitstoot.

U krijgt ook een overzicht van de maatregelen die u kunt nemen om de impact op elk vlak te reduceren, en u kunt het effect van de verschillende preventiemaatregelen simuleren.

Bereken de milieu-impact van uw verpakkingen op www.pack4ecodesign.org

 

Gratis advies en verpakkingsdiagnose

Leden van Fost Plus kunnen ons steeds contacteren voor gratis persoonlijk en vertrouwelijk advies, bijvoorbeeld als u een nieuwe verpakking wilt introduceren. U kunt zelfs een stap verder gaan en een gratis verpakkingsdiagnose aanvragen. Een expert komt dan bij u ter plaatse voor een analyse van uw verpakking(systeem). Op basis daarvan formuleren we een reeks aanbevelingen die u meteen in de praktijk kunt brengen.

Contacteer ons voor gratis advies via prevention@fostplus.be.

 

Win een Greener Packaging Award

Om de twee jaar worden de Greener Packaging Awards uitgereikt in samenwerking met VAL-I-PAC, om de bedrijven te belonen die investeren in duurzame verpakkingen. Wil u ook uw kans wagen om één van de volgende winnaars te worden?

Meer informatie en inschrijvingen op www.greenerpackaging.be

Meer weten?