Onze publicaties

Raadpleeg en download onze publicaties: jaarverslagen, gidsen, brochures en magazines.

Selecteer in het menu aan de zijkant het type publicatie of onderwerp dat u zoekt.

Een paar maanden ver in 2021, blikken we terug op een bewogen jaar 2020. De corona-epidemie had een grote impact op ons leven en alle economische sectoren werden in mindere of meerdere mate getroffen. In 2020 hebben we opnieuw een aantal belangrijke stappen gezet in de uitbouw van een circulaire economie voor huishoudelijke verpakkingen. Zo stijgen onze recyclagepercentages voor het vijfde jaar op rij. Daarmee bereiken we opnieuw enkele cruciale mijlpalen richting de Belgische en Europese recyclagedoelstellingen.

Ontdek hier ons activiteitenverslag 2020

Downloaden

In dit activiteitenverslag blikken we terug op 2019, het eerste jaar van de nieuwe erkenningsperiode voor Fost Plus. We hebben de lat voor onszelf hoog gelegd. Op vijf jaar tijd willen we in ons land een circulaire economie uitbouwen die een oplossing biedt voor alle huishoudelijke verpakkingen. Uit de resultaten van 2019 blijkt alvast dat onze inspanningen wel degelijk hun vruchten afwerpen.

 

Ontdek hier ons activiteitenverslag 2019

Downloaden

“De economie zal circulair of niet zijn”. We hebben met Fost Plus één duidelijk ambitie: de circulaire economie in ons land helpen vormgeven en uitbouwen. Hoe we onze ambities in de komende jaren willen realiseren en welke voorbereidingen we in 2018 troffen kan u erop nalezen in ons jaarverslag.

Ontdek hier ons jaarverslag 2018.

Downloaden

Fost Plus wil al uw lege verpakkingen inzamelen en recycleren. 724.000 ton huishoudelijke verpakkingen recycleerde Fost Plus vorig jaar Dat is 64 kilo per inwoner. Mooi, maar CEO Patrick Laevers wil nog meer inzamelen en nog meer recycleren Dat moet ook extra banen opleveren.

Ontdek hier het artikel van Trends

Downloaden

Partner 64

Partner, het halfjaarlijkse magazine voor leden van Fost Plus, heeft het onder andere over de nieuwe uitdagingen door de groeiende on-the-go consumptie, de opstart van de nieuwe blauwe zak en de circulaire economie volgens Patrick Laevers .

Downloaden

Fostpost 38

Fostpost, het informatieblad voor gemeenten, intercommunales, afvaloperatoren en recyclagebedrijven heeft het onder andere over de nieuwe uitdagingen door de groeiende on-the-go consumptie, de opstart van de nieuwe blauwe zak en de circulaire economie volgens Patrick Laevers .

Downloaden

Fost Plus kreeg op 21 december 2018 een nieuwe erkenning voor de periode 2019 – 2023. 

Downloaden

Fostpost 37

Fostpost, het informatieblad voor gemeenten, intercommunales, afvaloperatoren en recyclagebedrijven heeft het onder andere over het principeakoord voor de uitgebreide PMD-inzameling en de sleutel voor creatievere bedrijven volgens bedrijfsfilosoof Luc de Brabandere.

Downloaden

Partner 63

Partner, het halfjaarlijkse magazine voor leden van Fost Plus, heeft het onder andere over de nieuwe blauwe zak, e-commerce en de sleutel voor creatievere bedrijven volgens bedrijfsfilosoof Luc de Brabandere.

Downloaden

Fost Plus wil voortbouwen op de uitstekende Belgische resultaten om de circulaire economie een boost te geven. De strategie van Fost Plus is gebaseerd op vijf focuspunten: de uitbreiding van de PMD-inzameling (blauwe zak), buitenshuis sorteren, openbare netheid, ecodesign en de uitbouw van nieuwe recyclagemarkten.

Downloaden

Pagina's