Nieuws

Volg het nieuws rond Fost Plus en het inzamelen, sorteren en recycleren van huishoudelijk verpakkingsafval op de voet.

Samenwerking tussen Fost Plus, het Agentschap Integratie en Inburgering en de OVAM om sorteerregels bevattelijk te maken 

Fost Plus, het Agentschap Integratie en Inburgering en de OVAM sloegen de handen in elkaar om iedereen afval correct te laten sorteren, zowel thuis als buitenshuis. Dat willen we bereiken door de info over het nut en de regels van correct sorteren zo toegankelijk mogelijk te maken, voor alle bevolkingsgroepen. Hiervoor werd een reeks van acht korte video's ontwikkeld. 

Fost Plus en Mooimakers lanceren samen met Het Geluidshuis eerste podcast over recyclage

Kinderen zijn nieuwsgierige wezens. Zelfs lang na de 'waarom'-fase stellen ze de wereld in vraag. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze willen weten waarom het belangrijk is om goed te sorteren en wat er dan exact met die ingezamelde materialen gebeurt. In hun podcast Wetenschapje benadert Het Geluidshuis dergelijke vragen vanuit de wetenschap. Fost Plus en Mooimakers zetten hun schouders onder de productie van een aflevering rond recyclage als fakkeldrager in de strijd tegen zwerfvuil.

 

 

Verpakkingen spelen een belangrijke rol in ons dagelijks leven. Als motor van de circulaire economie, streeft Fost Plus naar een recyclageoplossing voor elke huishoudelijke verpakking op de markt. Op die manier houden we kostbare materialen in de keten als secundaire grondstoffen voor nieuwe verpakkingen of producten. Wij leggen uit waarom vandaag de tijd rijp is om een versnelling hoger te schakelen in de realisatie van de circulaire economie voor verpakkingen.

Afvalbeheerbedrijf Indaver beëindigde vorige week de bouw van een gloednieuwe PMD-sorteerinstallatie in Willebroek. Het bedrijf had op dat terrein al een PMD-sorteerinstallatie. Met de introductie van de Nieuwe Blauwe Zak, die in heel België gefaseerd wordt ingevoerd, zal elke burger 8 kilogram PMD per jaar méér aanbieden dan voorheen. Om deze grotere hoeveelheid te kunnen verwerken én om méér materialen te kunnen uitsorteren, drong een investering voor een nieuwe installatie zich op. De nieuwe installatie is drie maal zo groot als de vorige en zal het PMD-afval van zo'n 3 miljoen inwoners per jaar verwerken.

Fost Plus kondigt vandaag de bouw aan van drie nieuwe recyclagecentra voor plastic huishoudelijk verpakkingsafval.Na de uitbreiding van de Blauwe Zak en de bouw van vijf nieuwe sorteercentra verzekert Fost Plus er nu ook van dat ingezameld huishoudelijk verpakkingsafval dichtbij huis gerecycleerd wordt tot secundaire grondstoffen voor nieuwe producten of verpakkingen.

Pagina's