Nieuws

Middelkerke kiest als derde kustgemeente voor de Click

 

Na De Haan en Blankenberge, is Middelkerke de derde kustgemeente die de Click maakt, naast Namen en Antwerpen. De teller staat midden december op 8.700 gebruikers die samen 19.200 keer de Click maakten. De inwoners en toeristen van Middelkerke voegen zich zo bij de groeiende groep van ‘Clickers’.

“Met de Click slaan we een dubbele slag: zwerfvuil verminderen en meer verpakkingen inzamelen voor recyclage”, zegt Steven Boussemaere, Director Innovation & Business Development bij Fost Plus. “Dankzij het beloningsmechanisme met Circular UCoins voor elk gescand stuk afval, stimuleren we de juiste sorteerhandeling. De app laat iedereen toe altijd en overal hun steentje bij te dragen.”

De Circular UCoins die je daarbij opspaart, kan je inwisselen tegen voordelen bij de lokale handelaars. Die impuls voor het lokale economische weefsel was handelaar Ben Goor van Cosea niet ontgaan. “Middelkerke is een gezellige en democratische badplaats. Ik kan een project als de Click hier alleen maar toejuichen. Ik heb daarom meteen toegezegd gezegd toen men me vroeg om vouchers aan te bieden. Het is belangrijk om positief gedrag te belonen. Wie hier een voucher komt inwisselen krijgt gratis slagroom bij een warme drank naar keuze of een gratis koffie bij aankoop van 2 dagschotels; dat is dus meer waar voor hun geld. En zo leren mensen mijn zaak meteen ook kennen.”

“We nemen hier duidelijk onze regierol op. We evalueren wat de meest (kosten)efficiënte manier is om het aandeel ingezamelde verpakkingen voor recyclage buitenshuis te verhogen. Daarbij bouwen we verder op de sterktes van het bestaande systeem thuis”, besluit Steven Boussemaere.

De Click is een project onder impuls van Fost Plus om verpakkingen van consumptie onderweg en zwerfvuil in de juiste vuilnisbak te gooien. Doordat het wenselijke gedrag beloond wordt met koopkracht bij de lokale handelaars, stimuleert de Click een mentaliteitswijziging met betrekking tot zwerfvuil en verpakkingsrecyclage. www.the-click.be

Ontdek hier ook de nieuwste single van de West-Vlaamse zanger Paul Bruna “Maak nu de Click”.