Inloggen voor uw online aangifte

Welkom op de log-in pagina voor uw online aangifte. Kies hieronder de applicatie die u wilt gebruiken: FostPack voor de aangifte van huishoudelijke verpakkingen bij Fost Plus, of ePack voor de gecombineerde aangifte van huishoudelijke verpakkingen (Fost Plus) en bedrijfsmatige verpakkingen (VAL-I-PAC).

OPGELET: gelieve Internet Explorer te gebruiken bij het gebruik van onze applicaties. Andere browsers (Chrome, Edge, Firefox,...) worden mogelijk niet ondersteund.

Inloggen op FostPack

Aangifte bij Fost Plus (enkel huishoudelijke verpakkingen).

 

Paswoord of gebruikersnaam vergeten?
Nog niet geregistreerd?

 

Inloggen op ePack

Gecombineerde aangifte bij Fost Plus (huishoudelijke verpakkingen) en VAL-I-PAC (bedrijfsmatige verpakkingen).

Paswoord of gebruikersnaam vergeten? 
Nog niet geregistreerd?

 

Inloggen voor gebruikersbeheer

Gebruikers toevoegen of verwijderen, rechten toekennen en settings aanpassen.

Paswoord of gebruikersnaam vergeten?
Nog niet geregistreerd?

Veelgestelde vragen

Ik ben mijn gebruikersnaam en/of paswoord vergeten. Wat moet ik doen?

Paswoord vergeten

In het aanmeldscherm kunt u onderaan klikken op ‘paswoord vergeten’. 
Na het invullen van de gevraagde gegevens ontvangt per e-mail een link om uw nieuw paswoord in te stellen.

Gebruikersnaam vergeten

Hiervoor klikt u in het aanmeldscherm eerst op ‘paswoord vergeten’. U hebt dan de mogelijkheid om verder te klikken op ‘gebruikersnaam vergeten’. Vul alle gevraagde gegevens in. U ontvangt uw gebruikersnaam per e-mail.

Kies ik voor FostPack of voor ePack?

De keuze die u maakt, is uiterst belangrijk. De keuze voor de applicatie is immers definitief. U kunt later niet meer overschakelen naar de andere applicatie.

Via FostPack kan elk lid van Fost Plus zijn aangifte online indienen. Elk aangiftesysteem dat voor u van toepassing is, is hier beschikbaar. Ook hier kunt u dus gebruik maken van de vereenvoudigde aangiftesystemen indien uw onderneming aan de voorwaarden voldoet.

Via ePack kunnen gemeenschappelijke leden van Fost Plus en VAL-I-PAC een gezamenlijke detailaangifte indienen voor beide organismen. Enkel de detailaangifte op basis van productfiches is mogelijk. Gezamenlijke leden die geen detailaangifte indienen, dienen de Fost Plus aangifte in te dienen via FostPack. Neem contact op met VAL-I-PAC voor de aangifte die u bij hen moet indienen.

Wat houdt een registratie als Verantwoordelijke in?

Eén persoon kan zich registreren als Verantwoordelijke. Zodra de Verantwoordelijke gevalideerd is door Fost Plus, draagt hij/zij onder andere onderstaande verantwoordelijkheden

  • de Verantwoordelijke kan gebruikers aanmaken en beheren. Hij/Zij bepaalt eveneens tot welke contracten (=lidnummers,…) de gebruikers toegang mogen hebben en met welke rechten
  • de Verantwoordelijke is verantwoordelijk voor het wijzigingen van de gegevens van de gebruikers indien de situatie in de onderneming hiertoe aanleiding geeft. 
  • de Verantwoordelijke staat in voor het blokkeren van een gebruiker indien deze geen toegang meer mag hebben tot bepaalde data als gevolg van wijzigingen binnen de onderneming.
  •  ...

Fost Plus raadt u aan de 'Criteria specifiek voor het gebruik van de online aangifte' goed door te nemen zodat u alle informatie hebt over de verantwoordelijkheden van de geregistreerde persoon.

Wat zijn de nieuwe functionaliteiten?

Mandaten en gewichten voor Serviceverpakkingen kunnen opgeladen worden via Excel of XML

In de schermen ‘Serviceverpakkingen mandaatgevers’ en ‘Serviceverpakkingen mandaatnemers’, zowel in het menu als tijdens de aangifte, kunt u de bedrijven, die mandaten voor serviceverpakkingen aanvaard of verleend hebben, opladen via Excel of XML.

Binnen de aangifte kunt u eveneens de gewichten opladen voor de reeds aangemaakte mandaten.

De handleiding en een voorbeeld vindt u in de applicatie na het klikken op de knoppen ‘Import mandaten’ of ‘Import gewichten voor mandaten’

In het menu 'beheer verpakkingsfiches' krijgt u nu in eerste instantie enkel de geldige verpakkingsfiches te zien

In het ‘beheer verpakkingsfiches’, buiten de aangifte, is er per default een zoekresultaat van ‘geldige verpakkingsfiches’ geactiveerd voor het huidige jaar. Indien u alle verpakkingsfiches wenst te zien, inclusief de afgesloten fiches, klikt u boven de tabel op ‘Toon alle fiches’.  

De productfamilie in een nieuwe verpakkingsfiche aanpassen

U kunt de productfamilie van een verpakkingsfiche wijzigen zolang u de fiche niet gekoppeld hebt aan een bevestigde aangifte.

Enkele rapporten tonen nu ook de tarieven voor het huidige jaar + 1 (van zodra de tarieven beschikbaar zijn)

Van zodra de nieuwe tarieven van huidig jaar +1 beschikbaar zijn, kunt u deze per verpakkingsfiche raadplegen in de onderstaande rapporten:

  • Via het menu ‘Rapporten’ -  ‘Detailaangifte: overzicht per fiche met aantal en bijdrage’
  • In het menu ‘Beheer verpakkingsfiches’ - ‘Overzicht details verpakkingsfiches (op selectie of na zoekopdracht)’
Herbruikbare verpakkingen

U kunt de gewichten van herbruikbare verpakkingen enkel nog koppelen aan productfamilies waarvan de verpakkingen wel degelijk herbruikbaar zijn (B10, B20, B30, B40, B50, B60, B70). Dat verkleint de kans op fouten.

 

Geen antwoord op uw vraag?

Neem contact op met Fost Plus op +32 (0) 2 775 03 58 of e-mail naar members@fostplus.be