Ik zie wat jij niet ziet

Afval heeft meer levens dan je denkt. We kunnen er dan ook nieuwe en positieve verhalen mee schrijven. Fost Plus presenteert daarom - met de steun van het Vlaamse Gewest en samen met Djapo - 'Ik zie wat jij niet ziet': een educatief aanbod voor het secundair onderwijs om actiegericht aan de slag te gaan rond huishoudelijk verpakkingsafval.

De toegepaste methodiek geeft jongeren eigenaarschap en scherpt hun verantwoordelijkheidszin aan. Door actiegericht te werken, creëer je als leerkracht betrokkenheid en prikkel je jongeren hun nieuwsgierigheid rond dit thema. Je leert hoe je hun creatief en kritisch denkvermogen aanwakkert, zodat ze gaandeweg ontdekken dat ze deel uitmaken van een groter geheel waarbinnen hun gedrag een positieve invloed kan hebben. Aan het einde van dit traject beschikken jouw leerlingen over de nodige tools om nu en in de toekomst duurzame keuzes te maken.

Downloadbaar lesmateriaal

Het gratis downloadbaar lespakket bestaat uit inhoudelijke en didactische achtergrondinformatie en concrete lesvoorbereidingen waarmee je zelfstandig aan de slag kan gaan. De lessen zijn afgestemd op de eindtermen/ontwikkelingsdoelen en bevatten werkvormen, tips en inspiratie om samen met je leerlingen een actiegericht en betrokken project rond duurzaam omgaan met huishoudelijk verpakkingsafval op te zetten.

1ste graad  2e graad  3e graad  OKAN  BuSO

tutorial werkvorm systeemdenken Djapo - terugdenken

Niet te missen tutorials

Druppeleffect, Terugdenken, In de roos ... Het zijn allemaal werkvormen van Djapo die aan bod komen in het lesmateriaal. In deze tutorials leer je hoe je ze kan toepassen in de klas. Stap voor stap.

 Tutorials bekijken

Webinars die je inspireren

Heb je wat meer duiding en informatie nodig bij het downloadbaar lesmateriaal? De collega's van Djapo duiken in vijf webinars samen met jou in het materiaal. Ontdek handige tips, extra uitleg bij de werkvormen en leer hoe je creatief en kritisch denkvermogen aanwakkert bij je leerlingen.

Bekijk onze webinars

Presentatrice webinar - Karolien
Ik zie wat jij niet ziet

 

 

 

 

 

Klik door naar onze verhalen uit de praktijk
en laat je inspireren om zelf actiegericht aan de slag te gaan met je leerlingen.

Heb je een vraag? Heb je wat meer uitleg nodig bij het lesmateriaal?

Contacteer ons