Een vierde Belgisch recyclagecentrum voor plastic verpakkingen in Neufchâteau

 

In het kader van haar doelstellingen voor de circulaire economie, kondigt Fost Plus de gunning aan van een contract voor de bouw van een vierde recyclagecentrum op Belgische bodem. Het beheer van deze fabriek, die in de provincie Luxemburg zal worden gevestigd, werd toevertrouwd aan het Nederlandse bedrijf Morssinkhof Rymoplast Groep. De nieuwe fabriek zal PET-schaaltjes en -flessen recycleren tot secundaire grondstoffen, grotendeels met het oog op de productie van nieuwe schaaltjes en flessen. 

De komende 9 jaar zullen er jaarlijks 10.500 ton PET-schaaltjes en 17.000 ton PET-flessen gerecycleerd worden. MOPET België, de nieuwe recyclagefabriek die hiervoor in Neufchâteau gebouwd zal worden, mag zich daardoor tot de Europese voorlopers rekenen wat betreft de efficiënte recyclage van PET-schaaltjes, op grote schaal. Het grootste deel zal bovendien naar een tray-to-tray toepassing gaan. Daarbovenop recycleert MOPET België heldere transparante, blauwe transparante, gekleurde transparante en opake PET-flessen; voor een belangrijk aandeel tot nieuwe flessen. 

De fabriek heeft een totale jaarlijkse capaciteit van 40.000 ton. MOPET België zal deel uitmaken van het bedrijventerrein Ardenne Logistics van intercommunale IDELUX in Neufchâteau. Bij opstart eind 2023, worden er 50 voltijdse banen gecreëerd.

Meer info

Bekijk de video