De Nieuwe Blauwe Zak op het podium van de Belgian Business Awards for the Environment

 

De Nieuwe Blauwe Zak van Fost Plus wint de Bronze Award op de Belgian Business Awards for the Environment.  

De Nieuwe Blauwe Zak van Fost Plus werd bekroond op de 18e Belgian Business Awards for the Environment (BBAE), georganiseerd door het Verbond van Belgische Ondernemingen. Hij kreeg een Bronze Award en beklom het podium samen met BC materials (Silver Award), dat grond transformeert in circulaire en CO2-neutrale bouwmaterialen, en de grote winnaar, Watt4Ever, dat een tweede leven geeft aan batterijen van elektrische wagens.  

Wim Geens, Managing Director van Fost Plus, zegt: "De Nieuwe Blauwe Zak is een katalysator voor de circulaire verpakkingseconomie. Door te sorteren, draagt iedereen heel concreet bij aan een betere wereld.”  

Een beloning die past bij de ambities

 Sinds oktober 2021 is de Nieuwe Blauwe Zak beschikbaar voor alle Belgische gezinnen, dankzij de uitbreiding van de sorteerregels kunnen meer verpakkingsmaterialen  gesorteerd worden, en komen ze dus niet meer terecht bij het restafval . De Nieuwe Blauwe Zak laat zo een besparing toe van niet minder dan 100.000 ton CO2 per jaar.  

Om al deze bijkomende materialen te verwerken, zijn vijf nieuwe hoogtechnologische  sorteercentra  gebouwd, waarvan er vier reeds operationeel zijn. Daarnaast worden in België ook nieuwe recyclagecentra gebouwd om de cirkel rond te maken.   

Fost Plus is dankbaar met deze prijs en Wim Geens maakt er geen geheim van dat Fost Plus de ambitie heeft om tegen 2025 een recyclageoplossing te bieden voor alle huishoudelijke verpakkingen.