Bijna 95% van het huishoudelijk verpakkingsafval gerecycleerd! 

 

In 2020 hebben we opnieuw een aantal belangrijke stappen gezet in de uitbouw van een circulaire economie voor huishoudelijke verpakkingen. Zo blijven we op koers om onze ambitieuze doelstellingen waar te maken.

De corona-epidemie had een aanzienlijke impact op de dagelijkse activiteiten in zowat alle sectoren, zowel publiek als privaat. Dat was voor de recyclage van huishoudelijke verpakkingen niet anders.
Toch mogen we ook van een succesvol jaar spreken. Dankzij de flexibiliteit en de uitstekende samenwerking met al onze partners kwam de huis-aan-huisinzameling op geen enkel moment in het gedrang en konden we onze voor het vijfde jaar op rij recyclagepercentages opnieuw verbeteren. Daarmee bereiken we opnieuw enkele cruciale mijlpalen richting de Belgische en Europese recyclagedoelstellingen.
Halverwege onze nieuwe erkenningsperiode staan we dan ook klaar om onze ultieme ambitie te realiseren. Als motor van de circulaire economie zullen we niet alleen een recyclage-oplossing bieden voor elke verpakking die op de markt komt, maar zetten we België ook in pole position om uit te groeien tot een Europese recyclagehub.

Ontdek de resultaten en de projecten die daartoe bijgedragen hebben in ons activiteitenverslag 2020.