Ben je op zoek naar extra uitleg en begeleiding bij het 'Ik zie wat jij niet ziet'-lesaanbod? Geen zorgen, want onze collega's van Djapo staan voor je klaar om je op weg te helpen. In vijf verschillende webinars leggen we de focus op een specifiek aspect van het lesmateriaal, zodat je alles uit je lessen kan halen.

  • Een klas vol afvalactivisten: focus op actiegericht werken
  • Geef afval een lesje: focus op tijd en inhoud
  • Innoveren met afval: focus op werkvormen
  • Geef afval een lesje - OKAN: focus op de OKAN-klas
  • Geef afval een lesje - BuSO: focus op BuSO OV1, OV2 en OV3
  • Hoe pak je afval op school aan?: voor schooldirecties en schoolteams

Een klas vol afvalactivisten 🌎

Als één klas actie nemen tegen verpakkingsafval? Dat kan je leren!

Stel je eens voor: een klas vol met gepassioneerde afvalactivisten die samen in actie komen tegen verpakkingsafval. Klinkt fantastisch, toch? We weten dat jongeren zich steeds meer betrokken voelen bij het klimaat en hun leefomgeving, maar het blijft een uitdaging om hen op school te motiveren om op een duurzame manier met verpakkingsmateriaal om te gaan.

Tijdens dit webinar ontdek je hoe je het creatief en kritisch denkvermogen van je leerlingen kan stimuleren. Laat ze gaandeweg ontdekken dat ze deel uitmaken van een groter geheel waarbinnen hun gedrag een positieve invloed kan hebben. Klaar om je klas te transformeren tot afvalactivisten?

Geef afval een lesje!

Afval in je lessenpakket verwerken, da’s smerig simpel👌🏻

Wil je afval verwerken in je lessenpakket, maar weet je niet waar te beginnen? Geen zorgen, wij maken het smerig simpel voor je! Tijdens dit webinar laten we je zien hoe je op een actiegerichte manier met je klas kunt werken aan duurzaam afval- en materialenbeheer. We bespreken samen met jou de tijdsinvestering die nodig is en laten je kennismaken met de vakspecifieke inhoud en sleutelcompetenties die aan bod komen in ons lesmateriaal. 

Innoveren met afval

Ben je op zoek naar innovatieve werkvormen om met je klas aan de slag te gaan rond duurzaam afval- en materialenbeheer? In dit webinar delen we enkele inspirerende en vernieuwende werkvormen met je. Ontdek hoe je je leerlingen kan betrekken bij dit belangrijke thema.

Geef afval een lesje! -OKAN

Een actiegericht lespakket rond verpakkingsafval door en voor OKAN-leerkrachten.

Vanaf nu is het 'Ik zie wat jij niet ziet'-aanbod ook beschikbaar voor OKAN-leerkrachten. Tijdens dit webinar neemt Djapo-collega Karolien je mee door het aangepaste lessenpakket. Van waardevolle hulpmiddelen zoals woordkaarten, denkvragen, praatplaten en uitgewerkte methodieken geven jou de didactische ondersteuning die je nodig hebt om met het thema aan de slag te gaan. Samen gaan we aan de slag om verpakkingsafval een lesje te leren in jouw OKAN-klas.

Geef afval een lesje! -BuSO

Een actiegericht lespakket rond huishoudelijk verpakkingsafval voor BuSO-leerkrachten.

Ontdek tijdens dit webinar samen met Djapo-collega Kristien de werkvormen en aangepaste methodieken die specifiek zijn ontworpen voor jouw BuSO-klas. We bieden je de nodige didactische ondersteuning om dit belangrijke thema op een boeiende manier in je lessen te integreren. Geef afval een lesje in jouw BuSO-klas!

Hoe pak je afval op school aan?

Webinar voor schooldirecties en schoolteams

Heel wat secundaire scholen worstelen met de vraag: hoe kunnen we een duurzame aanpak rond afval op school uitwerken? En hoe motiveer je leerlingen en medewerkers om je afvalbeleid mee uit te dragen? Tijdens dit webinar krijg je handvaten om met die uitdagingen aan de slag te gaan.

We vertrekken van het lesmateriaal ‘Ik zie wat jij niet ziet’ en bekijken hoe je dat schoolbreed kan inzetten. Je ontdekt:

  • hoe een helder stappenplan je helpt om meer draagvlak te creëren rond dit thema;
  • hoe je samen met verschillende actoren (leerkrachten, leerlingen …) ideeën bedenkt om met de school een nieuw, positief verhaal te schrijven met afval;
  • hoe je de stap zet van actie bedenken tot actie uitvoeren en evalueren.
Hoe pak je afval op school aan?