Nieuws

Innovatie in afvalbeheer bij Living Tomorrow

 

De toekomst is voortdurend in beweging en de manier waarop we zullen leven, werken en wonen na 2030 is spectaculair aan het veranderen. Living Tomorrow, een pionier op het vlak van innovatie, opende medio september haar gloednieuwe Innovation Campus, en Fost Plus is er trots op één van de partners te zijn.

Een innoverende visie op de toekomst

De Innovation Campus van Living Tomorrow is een gezamenlijk ecosysteem dat meer dan 80 partners samenbrengt met de gemeenschappelijke ambitie om innovatie aanzienlijk te versnellen. De rode draad door de campus is de creatie van 'digitale tweelingen' voor onze huizen, onze auto's, onze werkplekken en zelfs hele steden. Dit revolutionaire concept biedt ons een fascinerende blik op het leven na 2030.

Duurzaam afvalbeheer in het hart van innovatie

Wij geloven dat het belangrijk is om te bouwen op solide fundamenten en tegelijk nieuwe technologieën te integreren. De selectieve inzameling van PMD via de blauwe zak is hier een schoolvoorbeeld van. Het is belangrijk dat we correct sorteren blijven aanmoedigen om onze hulpbronnen en onze planeet te beschermen.

Om het sorteren, inzamelen en recycleren van alle op de Belgische markt gebrachte verpakkingen te promoten, plaatsen we in het kader van onze samenwerking met Living Tomorrow duurzaam afvalbeheer in een innovatief perspectief.

Op de Innovation Campus kunnen bezoekers dankzij een virtual reality (VR) animatie zich onderdompelen  in de realiteit van eenPMD-sorteercentrum. Ze ontdekken de verschillende boeiende stappen in dit proces alsof ze zelf een verpakking zijn. Deze interactieve ervaring is bedoeld om bezoekers bewust te maken van het belang van afval sorteren en ze te motiveren correct te blijven sorteren waar ze zich ook bevinden, maar ook het tonen van de verdere processen na de inzameling van de blauwe zak.
 

Living Tomorrow_VR

Artificiële intelligentie (AI) helpt correct sorteren

Daarnaast ontwikkelde Fost Plus ook een intelligent afvaleiland dat aan de hand van artificiële intelligentie (AI) bezoekers helpt om afval beter te sorteren. Bezoekers kiezen een verpakking en scannen deze. Het slimme afvaleiland zal de verpakking herkennen en aangeven bij welke afvalstroom deze hoort.

Fost Plus was al gestart met een testproject op basis van artificiële intelligentie in sorteercentra. Dat project moet helpen om onze processen te verbeteren en hoge kwaliteitsnormen te handhaven. Het doel is om de sorteerprocessen geleidelijk te verbeteren met behulp van machinelearning. Door AI te integreren in het slimme sorteereiland willen we ervoor zorgen dat zoveel mogelijk verpakkingen dadelijk in de juiste afvalstroom terechtkomen voordat ze worden opgehaald. En we bieden deze ervaring nu al in primeur aan bezoekers van Living Tomorrow.

Creatie van digitale en impactvolle ervaringen

Om deze concepten toegankelijk te maken voor het grote publiek, hebben Living Tomorrow en Fost Plus hun krachten gebundeld om onvergetelijke digitale en impactvolle ervaringen te creëren. Bezoekers worden ondergedompeld in een wereld waar technologie en duurzaamheid samenkomen om een betere toekomst vorm te geven.

Innovatie is het sleutelwoord bij Living Tomorrow en de grote motor achter Fost Plus. Innovatie zorgt inderdaad voor een toegevoegde waarde op het vlak van operationele efficiëntie en opent deuren. Fost Plus is er dan ook trots op een belangrijke partner te zijn in het realiseren van deze visie op een duurzamere, intelligentere en menselijkere toekomst.

Kom zeker naar de Innovation Campus van Living Tomorrow en ontdek of ervaar hoe we in de nabije toekomst zullen leven, werken en wonen.