Alle verpakkingen recycleren. We gaan ervoor

 

Fost Plus lanceert een nationale bewustmakingscampagne rond recyclage


Belgische gezinnen vinden het inmiddels de normaalste zaak van de wereld om hun huishoudelijk verpakkingsafval te sorteren. De  Nieuwe Blauwe Zak heeft de zijn doeltreffendheid ruimschoots bewezen: er wordt maar liefst 8 kilogram extra PMD per inwoner en per jaar ingezameld. Onze dagelijkse sorteerinspanning werpt wel degelijk vruchten af. Maar wat gebeurt er precies met ons verpakkingsafval eens de PMD-zakken opgehaald werden? Deze grootschalige bewustmakingscampagne op radio, televisie en sociale media, wil klaarheid scheppen.

 

België in de Europese top

In 2020 heeft Fost Plus bijna 95% van het huishoudelijk verpakkingsafval gerecycleerd, waarvan 51% plastic verpakkingen. Dankzij de nieuwe recyclagecentra die momenteel op Belgische bodem worden gebouwd, recycleren we die materialen ook meer en meer bij ons. De secundaire grondstoffen keren zo terug in de keten en de cirkel is rond.


Alle verpakkingen recycleren, de ambitie van Fost Plus

De ultieme ambitie van Fost Plus blijft om alle huishoudelijke verpakkingen te recycleren die op de markt komen. Met deze grootschalige campagne zet Fost Plus de toon en toont het de rol die we allemaal spelen.
Fost Plus werkt bovendien nauw samen met producenten om de recycleerbaarheid van hun verpakkingen te verhogen. Hinderlijke en niet-recycleerbare verpakkingen moeten er op termijn allemaal uit. Intussen wordt er ook volop geïnvesteerd in nieuwe sorteer- en recyclagetechnologieën om zoveel mogelijk verpakkingen te recupereren.

Hou zeker de spots in de gaten die binnenkort uitgezonden worden op tv en sociale media, de hele jaar door en bezoek ook www.fostplus.be/nl/wegaanervoor
 

TV spot - workout

TV spot - wasruimte

TV spot - bioscoop