Duurzamere verpakkingen dankzij Pack It Better

 

Het platform van Valipac en Fost Plus Pack It Better stimuleert het ecodesign van verpakkingen.

De keuze voor een bepaald verpakkingsmateriaal of de samenstelling ervan beïnvloedt de hele recyclageketen. Door doordachte keuzes te maken bij het ontwikkelen of de aankoop van uw verpakkingen zorgt u ervoor dat deze doorheen de hele levenscyclus een minimale impact hebben.

Het platform van Valipac en Fost Plus Pack It Better stimuleert het ecodesign van verpakkingen. We zetten in op kwalitatieve en kwantitatieve preventie, recycleerbaarheid en circulaire toepassingen. Pack It Better is het allereerste platform van Valipac en Fost Plus dat alle relevante informatie en tools rondom duurzame verpakkingen op één plek verzamelt.

Pack It Better is een initiatief gestuurd vanuit de industrie om tegemoet te komen aan de Europese en Belgische regelgeving inzake verpakkingsrecyclage. Bedrijven vinden er niet alleen relevante informatie en cases, maar worden er in contact gebracht met expertisecentra die hen concreet bijstaan om de duurzaamheid van hun verpakkingen te verbeteren. Op deze manier werken we samen aan een circulaire economie voor bedrijfsmatig en huishoudelijk verpakkingsafval. Hopelijk tot snel op www.packitbetter.be!