Elke verpakking telt


We leven en consumeren steeds meer on-the-go. Dat heeft een grote impact op ons consumptiepatroon, maar helaas ook op onze leefomgeving en de openbare netheid. Toch kunnen we samen heel veel doen om te vermijden dat verpakkingen nog verloren gaan in restafval, of – erger nog – als zwerfvuil eindigen.

 

Sorteren, altijd en overal


Fost Plus maakt het voor iedereen zo eenvoudig mogelijk om altijd en overal te sorteren. Ook onderweg: tijdens een stop in een tankstation, in de luchthaven, aan de bushalte of in het treinstation. Of gewoon terwijl we rondwandelen in de natuur of in de stad. Want geef toe, het zou toch zonde zijn dat verpakkingen die we perfect kunnen recycleren verloren gaan?

sorteren ooh
click

Zij gaven het goede voorbeeld!

Openbare netheid – samen maken we de mentale ‘Click’

Fost Plus mikt met de Click op de actieve participatie van burgers in de strijd tegen zwerfvuil. Door hen te belonen voor hun goed gedrag willen we hen de ‘klik’ laten maken om geen afval op de grond te gooien of te laten liggen. Het concept is eenvoudig: telkens ze een verpakking of een ander stuk afval in de (juiste) afvalbak gooien, kunnen ze die via een app op hun smartphone scannen. Daarmee sparen ze punten – de zogenaamde Circular UCoins – die ze vervolgens kunnen inwisselen bij lokale handelaars.

Meer informatie op www.the-click.be.

Video afspelen
De Click is een app waarmee je je eigen afval onderweg, of zwerfvuil, inscant en in de afvalbak werpt. Zo spaar je punten - de zogenaamde Circular UCoins - die je kan omruilen bij lokale handelaars.

Misschien wil je ook dit lezen?

Statiegeld
BlogOut of homeNieuws

Samen voor slim statiegeld: tweede fase van pilootprojecten

22/09/2023

Walibi
BlogOut of homeCasestudy

Walibi: afval sorteren, een avontuur op zich

14/09/2023

Zwerfvuil_2
BlogZwerfvuilNieuws

Samenwerking als sleutel tot een schone omgeving

01/09/2023

Le Click scan
BlogZwerfvuilNieuws

"De Click" van Fost Plus bereikt mijlpaal van één miljoen stuks vermeden zwerfvuil

20/06/2023

ddrs
BlogOut of homeNieuws

Samen voor slim statiegeld: eerste pilootprojecten in Vlaanderen opgestart

20/06/2023

De Click Aalst
BlogZwerfvuilNieuws

De Click in Aalst: strijd tegen zwerfvuil is ook de taak van inwoners

14/06/2023