PMD-scenario in uw gemeente

Enkele jaren geleden startte Fost Plus met verschillende proefprojecten waarbij in bepaalde gemeenten meer soorten plastics werden toegelaten in de PMD-zak. 

Dat heeft als gevolg dat er vandaag verschillende scenario’s zijn voor de inzameling van PMD. Afhankelijk van de gemeente waarin u woont, of de intercommunale waartoe uw gemeente behoort, zijn andere soorten plastic verpakkingen toegelaten in de PMD-zak. 

  • Bij de intercommunales NET BRUSSEL, ECOWERF, INTERRAND, INVOCO, IOK, IVAREM, IVLA, IMOG, IVIO, IVVO, IVBO, IGEAN, IVAGO, INTERZA, LIMBURG.NET, INTADURA, HYGEA, AIVE, IPALLE, INBW, TIBI, BEP ENVIRONNEMENT en INTRADEL gelden de 'huidige' regels voor de inzameling van PMD. Die gelden ook in Antwerpen, Knokke-Heist, Aarschot en Sint-Genesius-Rode. 
  • In de gemeentes Marchin, FrameriesHannut en in alle gemeenten van de intercommunale IMOG gelden P+MD-regels.
  • Nieuwe PMD-regels gelden voor de intercommunale VERKO en IDM sinds 1 april 2019 en sinds 1 juni 2019 ook in volgende intercommunales: MIWA, IBOGEM, IVM, MIROM, ILVA en IVOO.

Meer informatie over wat in jouw gemeente wel of niet bij het PMD hoort vind je op betersorteren.be 

Meer recycleren, dat is goed voor het milieu én voor je portemonnee! Met de nieuwe sorteerregels zullen we nog meer verpakkingen inzamelen en recycleren. En dat betekent minder nieuwe grondstoffen, minder energie en minder CO2.

 

Aandachtspunten

  • De verpakkingen moeten goed geledigd, leeggegoten of leeggeschraapt zijn.
  • Verpakkingen in een blauwe PMD-zak mogen een volume hebben van maximaal 8 liter.
  • Verpakkingen met hun dop, bij voorkeur platgedrukt.
  • Maak geen plastic bidons vast aan de trekband waarmee de blauwe PMD-zak wordt dichtgebonden.

 

Contacteer uw intercommunale

Uw intercommunale is verantwoordelijk voor de afvalinzameling. Op de website van uw intercommunale vindt u meer informatie over ophalingen, inzamelpunten, containerparken en Kringwinkels.

Vul hier uw postcode in, en u krijgt meteen alle gegevens die u nodig hebt om uw intercommunale te contacteren.