Sorteertwijfels

U twijfelt of uw yoghurtpotje in de PMD-zak mag? Hoort dat lege potje dagcrème nu bij het restafval of niet? En wat met botervlootjes?

Heel wat consumenten gaan bewust om met hun verpakkingen en willen zo correct mogelijk sorteren. Daar zijn we uiteraard blij mee. Want hoe beter u uw verpakkingen sorteert, hoe efficiënter wij ze kunnen recycleren en een tweede leven geven.

Opmerking: Fost Plus is in België verantwoordelijk voor de promotie, inzameling en recyclage van huishoudelijk verpakkingsafval. Als u specifieke vragen hebt over andere materialen, zoals restafval, GFT, snoeihout, ..., kan u zich best richten tot uw afvalintercommunale.

 

Wat kunt u doen wanneer u vragen hebt over de sorteerregels?

 

1.    Surf naar www.betersorteren.be en krijg meteen het antwoord

Op www.betersorteren.be vindt u meteen de sorteerregels voor de meest voorkomende verpakkingen, samen met een stukje uitleg over het hoe en waarom. Dat werkt heel eenvoudig:

  • Geef uw postcode in. De sorteerregels zijn immers niet in elke gemeente dezelfde. Zo wordt de Nieuwe Blauwe Zak (uitbreiding sorteerregels PMD) gefaseerd ingevoerd in België.
  • Tik in het zoekveld de verpakking in waarover u vragen hebt en klik op 'Zoeken'.
  • Op het scherm verschijnt meteen waar de verpakking thuishoort.

Surf nu naar www.betersorteren.be.

 

2.    Vul het formulier hieronder in en we bezorgen u zo snel mogelijk een antwoord.

U hebt het antwoord niet gevonden op www.betersorteren.be, en uw vraag gaat wel degelijk over huishoudelijk verpakkingsafval? Stel dan uw vraag via het formulier hieronder.

  • Omschrijf uw verpakking zo goed mogelijk. U dient ook een foto of een afbeelding toevoegen.
  • Vermeld uw postcode. De sorteerregels zijn immers niet in elke gemeente dezelfde, omdat De Nieuwe Blauwe Zak (uitbreiding van de PMD-sorteerregels) gefaseerd ingevoerd wordt in België.
  • Onze medewerkers behandelen uw vraag zo snel mogelijk. Meestal gebeurt dat binnen de zes werkdagen.
Sorteervraag
Bestanden moeten kleiner zijn dan 4 MB.
Toegestane bestandstypen: gif jpg png.
Contactgegevens