Patrick Laevers volgt William Vermeir op aan het hoofd van Fost Plus

Patrick Laevers volgt William Vermeir op aan het hoofd van Fost Plus

De huidige Gedelegeerd Bestuurder van Fost Plus, William Vermeir, gaat dit jaar met pensioen. De nieuwe topman wordt Patrick Laevers. Hij is burgerlijk ingenieur en heeft een ruime ervaring in de milieusector, onder meer als Managing Director Belgium van Shanks Group en als Group Business Development Director van Renewi. 

Patrick Laevers wordt deze maand voorgedragen als nieuwe Gedelegeerd Bestuurder en zal zijn nieuwe verantwoordelijkheden opnemen op 1 juni 2018. 

Stephan Windels, voorzitter van de Raad van Bestuur: “Wij willen William Vermeir uitdrukkelijk danken voor zijn verdiensten bij Fost Plus. Hij heeft van bij het ontstaan in 1994 de organisatie mee vorm gegeven, eerst als Director Projects, later als Adjunct Algemeen Directeur en de laatste acht jaar als Gedelegeerd Bestuurder. Onder zijn leiding is Fost Plus uitgegroeid tot een performante organisatie, die internationaal als referentie geldt op vlak van het beheer van huishoudelijk verpakkingsafval. België boekt sinds jaren de beste recyclageresultaten van heel Europa en dat aan een kostenefficiëntie waar andere landen ons voor benijden.

Patrick Laevers vervoegt de organisatie op een ogenblik dat de politieke context woelig is. De verwachtingen van de maatschappij op het vlak van verpakkingsbeheer zijn hooggespannen. Om te kunnen evolueren naar een circulaire economie, willen we werk maken van nog betere recyclageresultaten, dient er meer aandacht te gaan naar de recycleerbaarheid van verpakkingen en neemt het bedrijfsleven ook een sterk engagement op in het verminderen van zwerfvuil. Fost Plus wil dit waarmaken in open dialoog met alle stakeholders, op een dynamische en kostefficiënte manier. De nieuwe Gedelegeerd Bestuurder komt aan het hoofd van de organisatie op een scharnierpunt, vermits tegen het einde van dit jaar de erkenning van Fost Plus vernieuwd dient te worden.”

Lees het volledige persbericht