Buitenlandse toeristen met vakantie leren sorteren ‘op z'n Belgisch’

Buitenlandse toeristen met vakantie leren sorteren ‘op z'n Belgisch’

Wanneer een buitenlandse toerist zijn vakantie in België doorbrengt, heeft hij vaak een zetje nodig om zijn huishoudelijk verpakkingsafval te sorteren. Heel wat vakantiedorpen hebben dit begrepen en vertellen de huurders, met de hulp van Fost Plus, hoe zij correct moeten sorteren.

Verpakkingsafval recycleren is enkel mogelijk wanneer het correct gesorteerd is. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, zeker voor iemand uit een land waar andere sorteerregels gelden dan bij ons. Met die realiteit heeft Fost Plus dus rekening gehouden bij de ondersteuning van vakantiedorpen, met name door middel van stickers en infoborden die aangepast zijn aan het publiek.

Dat is bijvoorbeeld zo bij Sunclass Durbuy, een vakantiedorp dat jaarlijks meer dan 10.000 toeristen verwelkomt uit tal van landen, maar in hoofdzaak uit Nederland. Het Nederlands gezin van der Sluis dat hier al vele jaren met vakantie komt, getuigt: « Thuis sorteren wij en wij wilden dat ook in ons vakantiedorp doen. Dankzij de stickers en de infoborden zien wij nu dat plastic flessen, blikjes en drankkartons samen in de PMD-container mogen. Wij maken geen fouten meer.»  

Download het volledige persbericht