Pers

In onze persrubriek vindt u een overzicht van al onze persberichten en alle contactgegevens van onze woordvoerster.

Imog zet als eerste stap naar uitgebreide PMD-zak

Vanaf 1 juli start afvalintercommunale Imog met een ruimere inzameling van huishoudelijk plastic verpakkingsafval in haar 11 Vlaamse gemeenten. Inwoners zullen er naast het traditionele PMD (Plastic flessen en flacons, Metalen verpakkingen en Drankkartons) voortaan ook alle harde plastic verpakkingen in de blauwe PMD-zak kunnen steken. 

Voortaan wordt er ook gesorteerd in asielcentra van Fedasil

Duurzaam afvalbeheer is een belangrijk thema. Enerzijds vanuit milieuoverwegingen en anderzijds om asielzoekers voor te bereiden op een eventueel later verblijf in België. Met de hulp van Fost Plus heeft Fedasil werk gemaakt van het sorteren van huishoudelijk verpakkingsafval in het opvangcentrum van Florennes, waar op dit ogenblik ongeveer 550 asielzoekers verblijven.

België zet verdere stappen naar de circulaire economie

Fost Plus wil voortbouwen op de uitstekende Belgische resultaten om de circulaire economie een boost te geven. De strategie van Fost Plus is gebaseerd op vijf focuspunten: de uitbreiding van de PMD-inzameling (blauwe zak), buitenshuis sorteren, openbare netheid, ecodesign en de uitbouw van nieuwe recyclagemarkten.

Verpakkingsplan minister Schauvliege: taksen, taksen, taksen

Vlaams minister Joke Schauvliege kondigde vandaag in de Vlaamse media haar verpakkingsplan aan. Comeos, Fevia, Fost Plus en Buurtsuper betreuren dat het plan het principe van de producentenverantwoordelijkheid lijkt uit te hollen tot het betalen van taksen. De producenten en winkeliers betalen vandaag reeds een half miljard euro per jaar: nog meer zullen producten duurder maken en grensaankopen verder doen stijgen.

Patrick Laevers volgt William Vermeir op aan het hoofd van Fost Plus

De huidige Gedelegeerd Bestuurder van Fost Plus, William Vermeir, gaat dit jaar met pensioen. De nieuwe topman wordt Patrick Laevers. Hij is burgerlijk ingenieur en heeft een ruime ervaring in de milieusector, onder meer als Managing Director Belgium van Shanks Group en als Group Business Development Director van Renewi. 

Fost Plus breidt gescheiden inzameling uit en vereenvoudigt ze.

Vanaf 2019 mogen alle plastic verpakkingen in de blauwe zak. Dit nieuwe systeem betekent zowel een vereenvoudiging van het sorteren voor de burgers en is tegelijk een aanzienlijke stap in de richting van een recyclageoplossing voor alle verpakkingen die op de markt worden gebracht.

Duurzaamheid en ecodesign: essentieel in bedrijfsstrategieën

Almaar meer bedrijven zijn er zich van bewust dat ze hun milieu-impact gevoelig kunnen laten dalen door te investeren in duurzaamheid en ecodesign. Daarom zetten ze steeds talrijker de stap naar concrete acties. De vernieuwende wind die door de verpakkingssector waait, speelt perfect in op de wensen van de consument die steeds meer oog heeft voor de ecologische voetafdruk van zijn aankopen. 

Contacteer onze woordvoerster Fatima Boudjaoui

tel.: +32 471 77 30 96

e-mail: fatima.boudjaoui@fostplus.be 

Twitter: @FatimaBoudjaoui - @fostplus