Pers

In onze persrubriek vindt u een overzicht van al onze persberichten en alle contactgegevens van onze woordvoerster.

Voortaan wordt er ook gesorteerd in asielcentra van Fedasil

Duurzaam afvalbeheer is een belangrijk thema. Enerzijds vanuit milieuoverwegingen en anderzijds om asielzoekers voor te bereiden op een eventueel later verblijf in België. Met de hulp van Fost Plus heeft Fedasil werk gemaakt van het sorteren van huishoudelijk verpakkingsafval in het opvangcentrum van Florennes, waar op dit ogenblik ongeveer 550 asielzoekers verblijven.

België zet verdere stappen naar de circulaire economie

Fost Plus wil voortbouwen op de uitstekende Belgische resultaten om de circulaire economie een boost te geven. De strategie van Fost Plus is gebaseerd op vijf focuspunten: de uitbreiding van de PMD-inzameling (blauwe zak), buitenshuis sorteren, openbare netheid, ecodesign en de uitbouw van nieuwe recyclagemarkten.

Verpakkingsplan minister Schauvliege: taksen, taksen, taksen

Vlaams minister Joke Schauvliege kondigde vandaag in de Vlaamse media haar verpakkingsplan aan. Comeos, Fevia, Fost Plus en Buurtsuper betreuren dat het plan het principe van de producentenverantwoordelijkheid lijkt uit te hollen tot het betalen van taksen. De producenten en winkeliers betalen vandaag reeds een half miljard euro per jaar: nog meer zullen producten duurder maken en grensaankopen verder doen stijgen.

Patrick Laevers volgt William Vermeir op aan het hoofd van Fost Plus

De huidige Gedelegeerd Bestuurder van Fost Plus, William Vermeir, gaat dit jaar met pensioen. De nieuwe topman wordt Patrick Laevers. Hij is burgerlijk ingenieur en heeft een ruime ervaring in de milieusector, onder meer als Managing Director Belgium van Shanks Group en als Group Business Development Director van Renewi. 

Fost Plus breidt gescheiden inzameling uit en vereenvoudigt ze.

Vanaf 2019 mogen alle plastic verpakkingen in de blauwe zak. Dit nieuwe systeem betekent zowel een vereenvoudiging van het sorteren voor de burgers en is tegelijk een aanzienlijke stap in de richting van een recyclageoplossing voor alle verpakkingen die op de markt worden gebracht.

Duurzaamheid en ecodesign: essentieel in bedrijfsstrategieën

Almaar meer bedrijven zijn er zich van bewust dat ze hun milieu-impact gevoelig kunnen laten dalen door te investeren in duurzaamheid en ecodesign. Daarom zetten ze steeds talrijker de stap naar concrete acties. De vernieuwende wind die door de verpakkingssector waait, speelt perfect in op de wensen van de consument die steeds meer oog heeft voor de ecologische voetafdruk van zijn aankopen. 

Stop de vervuiling van het debat over zwerfvuil

De voorbije weken en maanden lanceerde de Nederlandse lobbygroep Recycling Netwerk een ongeziene campagne voor statiegeld in de Belgische media. Daarbij richt ze haar vizier vooral op de verpakkende industrie die in ons land aan de wieg ligt van het succesvolle systeem van de blauwe zak. 

Buitenlandse toeristen met vakantie leren sorteren ‘op z'n Belgisch’

Wanneer een buitenlandse toerist zijn vakantie in België doorbrengt, heeft hij vaak een zetje nodig om zijn huishoudelijk verpakkingsafval te sorteren. Heel wat vakantiedorpen hebben dit begrepen en vertellen de huurders, met de hulp van Fost Plus, hoe zij correct moeten sorteren.

Boudewijn Seapark combineert educatie en amusement

Om de sorteerkwaliteit van het ingezamelde afval te verhogen is Boudewijn Seapark in zee gegaan met Fost Plus. De bedoeling is dat het afval in eerste instantie in de vuilnisbak belandt, en dan bij voorkeur in de juiste. 

Bedrijven verenigen zich in unieke reclamecampagne in de strijd tegen zwerfvuil

Coca-Cola, Lipton Ice Tea (Unilever) en Spadel - leden van FEVIA en Fost Plus - verenigen zich met Mooimakers, het Vlaamse samenwerkingsverband tegen zwerfvuil, in een unieke actie. Tijdens deze opvallende actie haakt Mooimakers voor één week in op de reclamecampagnes van de merken met een afgeleid vervolgbeeld, dat oproept om de lege flesjes en blikjes in de vuilnisbak te gooien.

Contacteer onze woordvoerster Fatima Boudjaoui

tel.: +32 471 77 30 96

e-mail: fatima.boudjaoui@fostplus.be 

Twitter: @FatimaBoudjaoui - @fostplus