Pers

In onze persrubriek vindt u een overzicht van al onze persberichten en alle contactgegevens van onze woordvoerster.

Fost Plus breidt gescheiden inzameling uit en vereenvoudigt ze.

Vanaf 2019 mogen alle plastic verpakkingen in de blauwe zak. Dit nieuwe systeem betekent zowel een vereenvoudiging van het sorteren voor de burgers en is tegelijk een aanzienlijke stap in de richting van een recyclageoplossing voor alle verpakkingen die op de markt worden gebracht.

Duurzaamheid en ecodesign: essentieel in bedrijfsstrategieën

Almaar meer bedrijven zijn er zich van bewust dat ze hun milieu-impact gevoelig kunnen laten dalen door te investeren in duurzaamheid en ecodesign. Daarom zetten ze steeds talrijker de stap naar concrete acties. De vernieuwende wind die door de verpakkingssector waait, speelt perfect in op de wensen van de consument die steeds meer oog heeft voor de ecologische voetafdruk van zijn aankopen. 

Stop de vervuiling van het debat over zwerfvuil

De voorbije weken en maanden lanceerde de Nederlandse lobbygroep Recycling Netwerk een ongeziene campagne voor statiegeld in de Belgische media. Daarbij richt ze haar vizier vooral op de verpakkende industrie die in ons land aan de wieg ligt van het succesvolle systeem van de blauwe zak. 

Buitenlandse toeristen met vakantie leren sorteren ‘op z'n Belgisch’

Wanneer een buitenlandse toerist zijn vakantie in België doorbrengt, heeft hij vaak een zetje nodig om zijn huishoudelijk verpakkingsafval te sorteren. Heel wat vakantiedorpen hebben dit begrepen en vertellen de huurders, met de hulp van Fost Plus, hoe zij correct moeten sorteren.

Boudewijn Seapark combineert educatie en amusement

Om de sorteerkwaliteit van het ingezamelde afval te verhogen is Boudewijn Seapark in zee gegaan met Fost Plus. De bedoeling is dat het afval in eerste instantie in de vuilnisbak belandt, en dan bij voorkeur in de juiste. 

Bedrijven verenigen zich in unieke reclamecampagne in de strijd tegen zwerfvuil

Coca-Cola, Lipton Ice Tea (Unilever) en Spadel - leden van FEVIA en Fost Plus - verenigen zich met Mooimakers, het Vlaamse samenwerkingsverband tegen zwerfvuil, in een unieke actie. Tijdens deze opvallende actie haakt Mooimakers voor één week in op de reclamecampagnes van de merken met een afgeleid vervolgbeeld, dat oproept om de lege flesjes en blikjes in de vuilnisbak te gooien.

België, meer dan ooit de Europese recyclagekampioen

Met een recyclagecijfer van 87,4% in 2016 bevestigt België meer dan ooit inzake verpakkingenrecyclage het best presterende land van Europa te zijn. Maar intussen wil Fost Plus, die verantwoordelijk is voor het Belgische systeem, nog een stap verder zetten.

Oude cijfers zijn geen reden om statiegeld in te voeren

Fost Plus, FEVIA en Comeos stellen vast dat er voorlopige cijfers uit een studie besteld door OVAM circuleren over de hoeveelheid zwerfvuil en sluikstort en dat daaraan conclusies gekoppeld worden over de effectiviteit van het zwerfvuilbeleid en de invoering van een nieuw statiegeldsysteem. 

Contacteer onze woordvoerster Fatima Boudjaoui

tel.: +32 471 77 30 96

e-mail: fatima.boudjaoui@fostplus.be 

Twitter: @FatimaBoudjaoui - @fostplus