Pers

In onze persrubriek vindt u een overzicht van al onze persberichten en alle contactgegevens van onze woordvoerster.

Imog zet als eerste stap naar uitgebreide PMD-zak

Vanaf 1 juli start afvalintercommunale Imog met een ruimere inzameling van huishoudelijk plastic verpakkingsafval in haar 11 Vlaamse gemeenten. Inwoners zullen er naast het traditionele PMD (Plastic flessen en flacons, Metalen verpakkingen en Drankkartons) voortaan ook alle harde plastic verpakkingen in de blauwe PMD-zak kunnen steken. 

Voortaan wordt er ook gesorteerd in asielcentra van Fedasil

Duurzaam afvalbeheer is een belangrijk thema. Enerzijds vanuit milieuoverwegingen en anderzijds om asielzoekers voor te bereiden op een eventueel later verblijf in België. Met de hulp van Fost Plus heeft Fedasil werk gemaakt van het sorteren van huishoudelijk verpakkingsafval in het opvangcentrum van Florennes, waar op dit ogenblik ongeveer 550 asielzoekers verblijven.

België zet verdere stappen naar de circulaire economie

Fost Plus wil voortbouwen op de uitstekende Belgische resultaten om de circulaire economie een boost te geven. De strategie van Fost Plus is gebaseerd op vijf focuspunten: de uitbreiding van de PMD-inzameling (blauwe zak), buitenshuis sorteren, openbare netheid, ecodesign en de uitbouw van nieuwe recyclagemarkten.

Contacteer onze woordvoerster Fatima Boudjaoui

tel.: +32 471 77 30 96

e-mail: fatima.boudjaoui@fostplus.be 

Twitter: @FatimaBoudjaoui - @fostplus