Buitenshuis sorteren @ Brussels Airport, ook tijdens de kerstperiode

Buitenshuis sorteren @ Brussels Airport, ook tijdens de kerstperiode

In juni van dit jaar tekenden Brussels Airport Company, Fost Plus en tal van luchthavenpartners een afvalcharter, waarbij ze er zich samen toe verbonden 50% van het afval op de luchthaven te sorteren. 

Omdat deze eindejaarsperiode tienduizenden Belgen met het vliegtuig op vakantie vertrekken, is dat een ideale gelegenheid om met allerlei acties iedereen te sensibiliseren en duidelijk te maken hoe we best ons verpakkingsafval sorteren. Het echte hoogtepunt was gisteren zondag 22 december 2019. Die dag was er muziek, allerlei activaties en werden Memory-spelletjes uitgedeeld aan de passagiers die hen moeten helpen correct te sorteren.

Op Brussels Airport passeren jaarlijks miljoenen passagiers. Passagiers zijn onderweg, weg van thuis, soms gehaast, soms wat minder bedachtzaam. Blij om te kunnen vertrekken en er even tussenuit te zijn. Tijdens de kerstvakantie zullen we, in het kader van het afvalcharter, de passagiers sensibiliseren om correct hun afval te sorteren.

Fost Plus ontwikkelde een campagne om bezoekers te informeren, motiveren en bewuster te maken. Zo kunnen bezoekers actief meewerken aan de circulaire economie. Die beker, die verpakking, het plastic flesje, dat papiertje, dat blikje, …. Het hoort in de juiste vuilnisbak en zo zorgen we gemakkelijk voor meer vooraf gesorteerd afval met een hogere kwaliteit. De kerngedachte is dan ook: “Let op, doe mee, elke bijdrage telt!”

De campagne zal te zien zijn op de digitale borden in de verschillende pieren en op de toiletten.