Fost Plus helpt hogescholen en universiteiten in Brussel en Wallonië om te sorteren

Fost Plus helpt hogescholen en universiteiten in Brussel en Wallonië om te sorteren

Bij de start van het nieuwe academiejaar heeft Fost Plus de universiteiten en hogescholen in Brussel en Wallonië steun aangeboden om hun verpakkingsafval optimaal te sorteren. 

Zo kunnen in Brussel de Vrije Universiteit Brussel (VUB),  het Institut Catholique des Hautes Études Commerciales (ICHEC) en de Haute École économique et technique (EPHEC) rekenen op begeleiding door Fost Plus en op allerlei hulpmiddelen zoals sorteereilanden en communicatiemateriaal. In het Waals Gewest wordt dergelijke actieve ondersteuning verleend aan de Université de Namur (UNamur) en aan de Haute École Louvain en Hainaut (HELHa) in Braine-le-Comte.

25.000 studenten kunnen nu sorteren

Bij elk nieuw academiejaar zijn er altijd een pak goede voornemens. In Brussel en Wallonië hebben respectievelijk drie en twee instellingen de hulp van Fost Plus aanvaard om het sorteren van afval in hun gebouwen tot stand te brengen. In totaal krijgen zo 25.000 studenten de mogelijkheid om verpakkingsafval te sorteren, net zoals zij dat al jaren thuis doen en zoals zij dat ook in het lager en middelbaar onderwijs gedaan hebben.

De uitbreiding van die ondersteuning moet zorgen voor meer continuïteit van de sorteergewoonten die de studenten van kleins af aan hebben geleerd.