Baudouin Van Eeckhout nieuwe voorzitter van Fost Plus

Baudouin Van Eeckhout nieuwe voorzitter van Fost Plus

Fost Plus benoemt Baudouin Van Eeckhout als nieuwe voorzitter, die daarmee Pierre Van Hentenrijk opvolgt. 

Baudouin Van Eeckhout is burgerlijk ingenieur bouwkunde en licentiaat economische wetenschappen (UCL). Hij heeft meer dan twintig jaar ervaring in de grootdistributie. Hij is op dit moment Honorary Vice-President bij Delhaize Groep, waar hij eerder al de functies Vice-President Techniek & Indirect Procurement Europe en Directeur Techniek (Delhaize Le Lion) uitoefende.

Naar aanleiding van zijn benoeming verklaarde hij het volgende: “Ik neem deze opdracht met trots aan. De erg pragmatische aanpak van Fost Plus is door de jaren heen immers uiterst efficiënt gebleken en heeft van een complex land als België wereldwijd één van de toonaangevende landen gemaakt op het vlak van recyclage.

Fost Plus staat bovendien voor een delicate opdracht. De organisatie moet de eisen van uiteenlopende partijen zien te verzoenen: de overheden (die de doelstellingen definiëren), de bedrijven (die zich als verpakkingsverantwoordelijke bewust zijn van hun verantwoordelijkheid maar tegelijk ook waken over de kostprijs van hun producten) en de consumenten (die vragende partij zijn voor een milieuvriendelijke oplossing).

Door iedereen bewust te maken van onze vooraanstaande positie op wereldvlak, kunnen we burgers op weg zetten naar nog betere resultaten. Vooral als we hen ook kunnen garanderen dat ons systeem tot de meest efficiënte blijft behoren.”

 Scharniermoment

Volgens William Vermeir, Managing Director van Fost Plus, “zet Baudouin Van Eeckhout de stap naar Fost Plus op een scharniermoment in haar bestaan. Drie fundamentele dossiers staan hoog op onze agenda: de studies naar de uitbreiding van de selectieve inzamelingen en de recyclage van andere plastic verpakkingen, de opstart van de netheidsnetwerken in de strijd tegen zwerfvuil en de verdere uitbouw van het buitenshuis sorteren. Met deze initiatieven wil Fost Plus de recuperatie en de recyclage van huishoudelijke verpakkingen in België nog verder verbeteren.”

De Raad van Bestuur van Fost Plus wil Pierre Van Hentenrijk hartelijk danken voor zijn toewijding aan het voorzitterschap de voorbije zes jaar. We hebben als organisatie de vruchten kunnen plukken van zowel zijn competenties als zijn menselijke en pragmatische aanpak. Pierre Van Hentenrijk blijft zetelen als bestuurder van Fost Plus.  

Meer informatie?

Fatima Boudjaoui, Public Relations Manager

0471/77.30.96

fatima.boudjaoui@fostplus.be