Langs de hele kustlijn clicken tijdens de Eneco Clean Beach Cup

 

Op 20 maart 2022 tekent de Click opnieuw present tijdens de Eneco Clean Beach Cup. Onder impuls van Belgische en Nederlandse surf- en beachclubs zullen we samen het strand langs de Noordzee schoonmaken. Wie deelneemt, kan voor het eerst langs de hele kustlijn clicken. Daarmee wordt goed gedrag dubbel beloond: met “karmapunten” en Circular UCoins voor elk opgeraapt en ingescand stuk afval.

Goed gedrag belonen


De Click is een project van Fost Plus met een dubbele dynamiek: zorgen dat zwerfvuil tot het verleden behoort en meer verpakkingen recycleren van consumptie buitenshuis. Dit doen we door mensen te bedanken die het gewenste gedrag vertonen. Dat wil zeggen: je eigen afval of opgeraapt zwerfvuil weggooien in de juiste afvalbak. Elke verpakking of stuk zwerfvuil scan je in via de app van de Click. Als er geen barcode voorhanden is, dan neem je een foto. Zo maak je deel uit van de steeds groeiende groep van clickers: 14.000. Aan de kust zijn er reeds drie gemeentes waar je het hele jaar door kan clicken: Blankenberge, De Haan-Wenduine en Middelkerke. Tijdens de Eneco Clean Beach Cup kan je over de hele kustlijn clicken. 

Samen met afvalverwerker Renewi zorgen we er bovendien voor dat alle ingezamelde zwerfvuil voorgesorteerd wordt, zodat recycleerbaar verpakkingsmateriaal van het restafval gescheiden wordt. Deze verpakkingen vervolgen daarna hun gewoonlijke weg doorheen de recyclageketen, samen met de huis-aan-huis ingezamelde PMD-zakken. 

Wim Geens, Managing Director Fost Plus: “De samenwerking met de organisatie achter de Eneco Clean Beach Cup is een mooi voorbeeld van hoe een groot bedrijf de click maakt. Door de Click te integreren in de werking van de Eneco Clean Beach Cup geven we de zwerfvuilruimers een extra duwtje in de rug. Tegelijk werken we aan de naamsbekendheid van de Click. Want dankzij de app kan iedereen, altijd en overal, het juiste doen. Zo  realiseren we een duurzame gedragsverandering die zwerfvuil voor altijd uit het straatbeeld - en uit de zee - bant.”

In 2021 konden zwerfvuilruimers al clicken op het strand van Zeebrugge en de Haan. Na de positieve evaluatie van de vorige editie, werd de samenwerking dit jaar uitgebreid naar de hele kustlijn.