Eerste Belgische zuivelspeler met fles van 100% r-PET

 

De verpakking van Cécémel bestaat uit 100% gerecycleerd materiaal en krijgt een afritsbare sleeve. Op die manier kan zowel de fles als het etiket gerecycleerd worden via de Nieuwe Blauwe Zak. 

In januari kondigde FrieslandCampina aan dat het fors investeerde in een nieuwe, hoogtechnologische en duurzame productielijn voor PET-zuivelflessen die bestaan uit 100% gerecycleerd materiaal in Aalter. Jaarlijks kan zo 1,9 miljoen kilogram virgin plastic vermeden worden. De nieuwe r-PET productielijn is nu operationeel en de eerste Belgische 100% r-PET zuivelfles - eentje van Cécémel - is van de band gerold en weldra in Belgische winkels te vinden. Hiermee doet FrieslandCampina een stuk beter dan de opgelegde Europese norm om tegen 2030 enkel (plastic) drankflessen van minstens 30% gerecycleerd materiaal te gebruiken.

De r-PET flessen van Cécémel en Fristi krijgen bovendien een nieuw afritsbaar jasje. De handige ritsverpakking helpt de consument om beter te recycleren. In tegenstelling tot water en frisdrank kan zuivel immers niet blootgesteld worden aan zonlicht. Om verse, kwalitatieve en smaakvolle producten te garanderen, zit daarom een jasje of sleeve om de (transparante) verpakking. Aangezien een PET fles enkel optimaal gerecycleerd kan worden als de consument dit jasje verwijdert, heeft de Research & Development-afdeling van FrieslandCampina samen met Fost Plus een 'ritssluiting' ontwikkeld. Dankzij deze rits kan de consument dit jasje makkelijk verwijderen. Zowel de plastic fles als de plastic sleeve kunnen apart in de Nieuwe Blauwe Zak gesorteerd worden, voor recyclage.