Partners

Operationele partners van Fost Plus (intercommunales, ophalers, sorteercentra, recycleurs en materiaalorganisaties) vinden hier offerteaanvragen, nuttige opleidingen, informatie over kwaliteitscontroles.

 Ontdek de communicatiecampagne van Fost Plus

De nieuwe campagne van Fost Plus zet ons ertoe aan onze sorteergewoonte, die bij elke Belg thuis al sterk verankerd is, door te trekken naar andere plaatsen zoals het werk, de sportclub, plekken waar we ons ontspannen of onze vrije tijd doorbrengen.

Ontdek hier ook de affiches en de radiospots van deze campagne.

En bekijk ook The Making of van dit televisiespotje.

Fost Plus vergeleek de Groene Punt-tarieven in verschillende Europese landen. Daaruit blijkt dat de bijdrage per verpakt product in België meestal lager ligt dan in andere Europese landen.
Tussen 1 en 30 september 2014 konden alle leden van Fost Plus deelnemen aan de Ray Cup: een wedstrijd waarbij we onze best sorterende leden beloonden met een lekker ontbijt. De winnaars: Transmeat-Renmans, Alcon-Couvreur en Fujifilm Belgium.
Op vakantie gaan staat gelijk aan ontspannen: niets moet! Maar Sunparks De Haan wil de vakantiegangers helpen om de goede (sorteer)gewoontes van thuis niet te vergeten tijdens een ontspannende vakantie. Samen met Fost Plus en OVAM lanceert Sunparks De Haan een pilootproject om huishoudelijk afval te sorteren.
Op 24 november 2014 vindt vanaf 12u30 het Greener Packaging Seminar plaats. Het seminar is een initiatief van Fost Plus en VAL-I-PAC en is volledig gewijd aan verpakkingspreventie, met dit jaar in het bijzonder aandacht voor het ecodesign doorheen de levenscyclus van verpakkingen.
Foto sorteren op het strand
Sinds deze zomer wordt op de stranden van Nieuwpoort, Middelkerke, Bredene en De Haan afval gesorteerd. Fost Plus heeft, in samenwerking met de OVAM en de gemeentelijke overheden, om de 150 meter afvalsorteerbakken geplaatst.
FacebookLinked inNetlogTwitter

 Jaarverslag 2013

Bekijk de resultaten van 2013 in grafieken.

 

Duurzaamheidsrapport

 

Zwerfvuilcampagne 2014

Zwerfvuilcampagne 2014 thumb

 

Fost Plus in 11 minuten

Alles over de selectieve inzameling, sortering en recyclage van huishoudelijk verpakkingsafval in België.

 

 

FostPost 29 NL_cover

Partner55_NL_cover

 

 Zwerfvuilcampagne 2013

 Fostpost

Download hier het meest recente nummer van Fostpost het informatieblad voor operationele partners van Fost Plus.

 Opleidingen

Fost Plus organiseert diverse opleidingen voor ophalers, sorteerders, containerparkwachters,...
Meer informatie over de opleidingen vindt u hier.

 ProFost

Via ProFost kunnen de partners alle gegevens met betrekking tot de inzameling, sortering en recyclage van huishoudelijk verpakkingsafval opvolgen en valideren.

Developed by RealDolmen - Disclaimer