Welkom bij Fost Plus
Fost Plus is een private organisatie die instaat voor de promotie, coördinatie en financiering van de selectieve inzameling, sortering en recyclage van huishoudelijk verpakkingsafval in België.

 Ontdek de communicatiecampagne van Fost Plus

De nieuwe campagne van Fost Plus zet ons ertoe aan onze sorteergewoonte, die bij elke Belg thuis al sterk verankerd is, door te trekken naar andere plaatsen zoals het werk, de sportclub, plekken waar we ons ontspannen of onze vrije tijd doorbrengen.

Ontdek hier ook de affiches en de radiospots van deze campagne.

En bekijk ook The Making of van dit televisiespotje.

Fost Plus lanceerde op 17 februari een nieuwe nationale communicatiecampagne. De campagne bestaat uit drie ondersteunende pijlers: een TV-spot, radiospots en affiches. De TV- en radiospots warden vanaf die dag worden uitgezonden.
Vanaf februari 2014 geldt voor Brusselse ondernemingen de verplichting om afval te sorteren: PMD, glas, papier-karton, groenafval. BECI (Brussels Enterprises Commerce and Industry) organiseert hierover op 10 maart een infosessie, waarop uitgelegd wordt wat deze verplichtingen inhouden en hoe u er best mee omgaat.
2014 staat in het teken van de twintigste verjaardag van Fost Plus. Het is niet de bedoeling die verjaardag op exuberante wijze te vieren, maar toch wil Fost Plus de bescheiden feestvreugde gedurende het hele jaar met zijn partners en leden delen.
Op 15 januari lanceren Bebat, Fost Plus en Recupel Recycle!: een nieuwe mobiele applicatie voor smartphone en tablet. De ambitie is hoog: deze app moet dé referentie worden voor alle vragen over afvalophaling en -sortering in België.
Fostpost, het informatieblad voor gemeenten, intercommuncales afvaloperatoren en recycleurs, heeft het onder andere over de handige sorteerapp van Fost Plus, Bebat en Recupel, de strijd om de properste studentenstad en duurzame producentenverantwoordelijkheid.
FacebookLinked inNetlogTwitter

 Fost Plus in 11 minuten

Alles over de selectieve inzameling, sortering en recyclage van huishoudelijk verpakkingsafval in België.

 

 Fost Plus is lid van EXPRA

Expra logo

EXPRA (Extended Producer Responsibility Alliance) is de recent opgerichte koepelorganisatie voor de systemen die de recuperatie van verpakkingsafval en recyclage organiseren voor bedrijven die hiertoe verplicht zijn en die op een non-profitbasis werken.

 Zwerfvuilcampagne 2013

 Jaarverslag 2012

Cover jaarverslag 2012

Klik op de afbeelding om het jaarverslag 2012 te downloaden. Of bekijk de grafieken en tabellen van het jaarverslag 2012.
Developed by RealDolmen - Disclaimer