Welkom bij Fost Plus
Fost Plus is een private organisatie die instaat voor de promotie, coördinatie en financiering van de selectieve inzameling, sortering en recyclage van huishoudelijk verpakkingsafval in België.

 Ontdek de communicatiecampagne van Fost Plus

De nieuwe campagne van Fost Plus zet ons ertoe aan onze sorteergewoonte, die bij elke Belg thuis al sterk verankerd is, door te trekken naar andere plaatsen zoals het werk, de sportclub, plekken waar we ons ontspannen of onze vrije tijd doorbrengen.

Ontdek hier ook de affiches en de radiospots van deze campagne.

En bekijk ook The Making of van dit televisiespotje.

Op haar academische zitting van 12 mei stelde Fost Plus het Jaarverslag 2013 voor. Onder de titel ‘Een beproefd systeem, een blijvende dynamiek’ blikt Fost Plus terug op haar twintigjarige geschiedenis en werpt ze een blik op de toekomst van de verpakkingswereld en van de recyclage.
Na een pilootproject bij de UHasselt zijn ondertussen ook op verschillende campussen van de KULeuven, KHLeuven, Ugent, KULAK, UAntwerpen, KaHo Vives, Sint-Lieven, Groep T en KHLim sorteereilandjes en bijhorend sensibiliserend materiaal geplaatst.
Deze zomer staat Fost Plus met een nieuwe animatie op de zomerevents. De Sort Mania is een grote opvallende en bewegende cartoon en wil bezoekers stimuleren om hun afval op evenementen correct te sorteren.
Het Duurzaamheidsrapport van Fost Plus toont met het nodige cijfermateriaal aan dat de keuzes die bedrijven samen met overheden en milieubedrijven hebben gemaakt, cruciaal zijn voor een duurzame ontwikkeling.
Sinds de lancering van de site www.sorterenophetwerk.be waar bedrijven gratis communicatiemateriaal, zoals affiches en stickers kunnen bestellen, hebben al meer dan 1.300 bedrijven van zeer diverse aard dit gedaan. De wettelijke plicht om PMD in te zamelen in bedrijven wordt dus ter harte genomen.
FacebookLinked inNetlogTwitter

Jaarverslag 2013

Cover jaarverslag 2013 Fost Plus

Bekijk hier ook de resultaten van 2013 in grafieken.

 

Duurzaamheidsrapport

Fostpost

Fostpost 29_NL_cover

Partner

Fost Partner 55 NL Cover

Fost Plus in 11 minuten

Alles over de selectieve inzameling, sortering en recyclage van huishoudelijk verpakkingsafval in België.

 Fost Plus is lid van EXPRA

Expra logo

EXPRA (Extended Producer Responsibility Alliance) is een nieuwe organisatie die de afvalorganisatis van 19 landen overkoepelt. Ze heeft tot doel de good practices te bewaken op het vlak van Extended Producer Responsibility.

 Zwerfvuilcampagne 2013

Developed by RealDolmen - Disclaimer