Welkom bij Fost Plus
Fost Plus is een private organisatie die instaat voor de promotie, coördinatie en financiering van de selectieve inzameling, sortering en recyclage van huishoudelijk verpakkingsafval in België.

 Ontdek de communicatiecampagne van Fost Plus

De nieuwe campagne van Fost Plus zet ons ertoe aan onze sorteergewoonte, die bij elke Belg thuis al sterk verankerd is, door te trekken naar andere plaatsen zoals het werk, de sportclub, plekken waar we ons ontspannen of onze vrije tijd doorbrengen.

Ontdek hier ook de affiches en de radiospots van deze campagne.

En bekijk ook The Making of van dit televisiespotje.

Logo Ray Cup
Overtuig Ray Cycle van uw vlekkeloze sorteerprestaties op het werk en trakteer uzelf en uw collega’s op een verkwikkende ‘Wake Cup’: gratis verse koffie en krokante croissants. Omdat Fost Plus haar twintigjarig bestaan viert en omdat u zo netjes sorteert.
Op vakantie gaan staat gelijk aan ontspannen: niets moet! Maar Sunparks De Haan wil de vakantiegangers helpen om de goede (sorteer)gewoontes van thuis niet te vergeten tijdens een ontspannende vakantie. Samen met Fost Plus en OVAM lanceert Sunparks De Haan een pilootproject om huishoudelijk afval te sorteren.
Op 24 november 2014 vindt vanaf 12u30 het Greener Packaging Seminar plaats. Het seminar is een initiatief van Fost Plus en VAL-I-PAC en is volledig gewijd aan verpakkingspreventie, met dit jaar in het bijzonder aandacht voor het ecodesign doorheen de levenscyclus van verpakkingen.
Foto sorteren op het strand
Sinds deze zomer wordt op de stranden van Nieuwpoort, Middelkerke, Bredene en De Haan afval gesorteerd. Fost Plus heeft, in samenwerking met de OVAM en de gemeentelijke overheden, om de 150 meter afvalsorteerbakken geplaatst.
Da’s proper! is een educatieve workshop over afvalbeheer. Tot dit jaar was die gericht tot leerlingen uit het vierde en vijfde jaar van het secundair onderwijs. Vanaf dit schooljaar 2014-2015 wordt de animatie ook aangeboden aan leerlingen uit het derde en zesde studiejaar.
FacebookLinked inNetlogTwitter

Jaarverslag 2013

Cover jaarverslag 2013 Fost Plus

Bekijk hier ook de resultaten van 2013 in grafieken.

 

Duurzaamheidsrapport

 

Zwerfvuilcampagne 2014

Thumbnail Zwerfvuilcampagne 2014

 

 

 

Fostpost

Fostpost 29_NL_cover

 

Partner

Fost Partner 55 NL Cover

 

Fost Plus in 11 minuten

Alles over de selectieve inzameling, sortering en recyclage van huishoudelijk verpakkingsafval in België.

 

Expra logo

EXPRA (Extended Producer Responsibility Alliance) is een nieuwe organisatie die de afvalorganisatis van 19 landen overkoepelt. Ze heeft tot doel de good practices te bewaken op het vlak van Extended Producer Responsibility.

 

Developed by RealDolmen - Disclaimer