Welkom bij Fost Plus
Fost Plus is een private organisatie die instaat voor de promotie, coördinatie en financiering van de selectieve inzameling, sortering en recyclage van huishoudelijk verpakkingsafval in België.

Ontdek de communicatiecampagne van Fost PlusDe nieuwe campagne van Fost Plus zet ons ertoe aan onze sorteergewoonte, die bij elke Belg thuis al sterk verankerd is, door te trekken naar andere plaatsen zoals het werk, de sportclub, plekken waar we ons ontspannen of onze vrije tijd doorbrengen.

Ontdek hier ook de affiches en de radiospots van deze campagne.

En bekijk ook The Making of van dit televisiespotje.

ISB foto
Om beter afval in te zamelen in sportcentra en op buitensportterreinen, heeft Fost Plus sinds 2013 een project in samenwerking met ISB vzw. Op de webshop van ISB kunnen gemeentelijke sportcentra de gepaste afvalbakken en communicatiemateriaal bestellen.
Greener Packaging logo
Zijn de verpakkingen rondom uw producten een toonbeeld van innovatie en duurzaamheid? Wilt u de milieubewuste aanpak van uw bedrijf in de verf zetten? Schrijf uw bedrijf dan nu in voor de Greener Packaging Awards 2015.
Fost Plus vergeleek de Groene Punt-tarieven in verschillende Europese landen. Daaruit blijkt dat de bijdrage per verpakt product in België meestal lager ligt dan in andere Europese landen.
Cover Parnter 56
Partner 56, het halfjaarlijkse magazine voor leden van Fost Plus heeft het onder andere over de winnaars van de Ray Cup, over ecofiscaliteit en over de Groene Punt-tarieven voor 2015.
Op vakantie gaan staat gelijk aan ontspannen: niets moet! Maar Sunparks De Haan wil de vakantiegangers helpen om de goede (sorteer)gewoontes van thuis niet te vergeten tijdens een ontspannende vakantie. Samen met Fost Plus en OVAM lanceert Sunparks De Haan een pilootproject om huishoudelijk afval te sorteren.
FacebookLinked inNetlogTwitter

Jaarverslag 2014

Cover jaarverslag 2014 Fost Plus

Bekijk hier ook de resultaten van 2014 in grafieken.

 

Duurzaamheidsrapport

 

Zwerfvuilcampagne 2014

Thumbnail Zwerfvuilcampagne 2014

 

 

 

Fostpost

Fostpost 30 NL cover

 

Partner

Fost Partner 56 NL Cover

 

Fost Plus in 11 minuten

Alles over de selectieve inzameling, sortering en recyclage van huishoudelijk verpakkingsafval in België.

 

Expra logo

EXPRA (Extended Producer Responsibility Alliance) is een nieuwe organisatie die de afvalorganisatis van 19 landen overkoepelt. Ze heeft tot doel de good practices te bewaken op het vlak van Extended Producer Responsibility.

 

Developed by RealDolmen - Disclaimer